Ubici supruge iz Varvarina se tek sada sudi za ranije nasilje nad ubijenom ženom!

U Osnovnom sudu u Kruševcu počelo je suđenje Nebojši Pavloviću (61) iz Varvarina, koji je 16. novembra ove godine na svirep način, kasapskim nožem, usmrtio suprugu, ali za krivično delo počinjeno pre više od dve godine – nasilje u porodici, po prijavi Policijske uprave u Kruševcu od 27. januara 2013. odnosno optužnici Osnovnog javnog tužilaštva od 9. marta 2015. godine.

Ćerka pokojne žene u ubice – muža kasapina

Nezapamćen zločin koji je, sudeći po izjavama komšija i članova porodice Pavlović najavljivao, bio je povod da ispred Palate pravde u Kruševcu članice Udruženja žena „Peščanik”, među kojima je bila i ćerka ubice Olivera Milenović, održe protestni skup zbog femicida i da istovremeno daju podršku oštećenoj porodici.

{source}
Google Ad: <script async src=“//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js“></script>
<!– ksinfo centar –>
<ins class=“adsbygoogle“
style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-4133787212191932″
data-ad-slot=“5342551201″
data-ad-format=“auto“></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
{/source}

– Iritirana sam neblagovremenim postupanjem pravosudnih organa. Oni su čekali da se desi nešto ovako strašno pa da sude mom ocu. Mislim da su mogli pre zločina da donesu presudu za porodično nasilje, jer je sve bilo jasno, dokazano da nas je maltretirao, tukao, pretio… Prijavu su podneli 27. januara 2013, ali, eto, tek za 27. novembar 2015. zakazan je glavni pretres. Mi  smo danas pozvani da svedočimo, a to je prekasno – izjavila je Olivera Milenović, ćerka ubijene Milice i Nebojše Pavlovića, osumnjičenog za ubistvo od 16. novembra ove godine, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Aktivistkinje „Peščanika” podsetile su da je Srbija potpisala Konvenciju o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama. Ta konvencija se, kažu, mora poštovati, uz nultu toleranciju nasilja ove vrste.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply