NAGODBA SA UBICOM: Ubica supruge priznao krivicu za ubistvo da bi dobio 15 godina!

Zlata Nikolić i Ljubiša Vasić

Za ubistvo nevenčane supruge 15 godina zatvora: Ženu „dokrajčio“ jastukom – Ljubiša Vasić (26) priznao krivicu. Životnu saputnicu Zlatu Nikolić (23) surovo lišio života 19. februara

 Zlata Nikolić i Ljubiša Vasić

Zlata Nikolić i Ljubiša Vasić

KRUŠEVAC – Više javno tužilaštvo u Kruševcu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Ljubišom Vasićem (26), koji je ubio nevenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23) 19.februara 2016., saznaju „Novosti“. Okrivljeni je, napominju naši sagovornici, „svesno i dobrovoljno priznao“ da je u porodičnoj kući u ulici Radeta Jašarevića „u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno“, lišio života životnu saputnicu i to „iz niskih pobuda“.

Kako je potvrđeno „Novostima“ u tužilaštvu, okrivljeni Vasić je istog dana po izlasku iz pritvora, sumnjajući u vernost pokojnice i dok je ona ležala naslonjena glavom na njegovu ruku, u bračnom krevetu, najpre stezao levom rekom u predelu vrata, a zatim je jastukom pritiskao u predelu nosa i usta, sve dok se ona nije ugušila.

– Sporazumom je predviđena kazna zatvora od 15 godina – napominje dr Bratislav Petrović, viši javni tužilac. – Navedeni sporazum prihvaćen je od strane Višeg suda u Kruševcu. Pritvor je produžen.

Zlatina porodica i prijatelji ispričali su ekipi „Novosti“ da je Vasić posle ubistva karminom na zidu ispisao „Ubio sam kurvu“, a Vasićeva porodica da je posle zločina pokušao da se se obesi u dvorištu roditeljske kuće u istom naselju Marko Orlović.

Sada već osuđenom Kruševljaninu „specijalnost“ su bile krađe, ali je osuđivan i zbog nanošenja telesnih povreda. Sa pokojnom suprugom živeo je osam godina, a u toj zajednici dobili su sina, koji sada ima dve i po godine. Dve ćerke ranije su im umrle.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:606363-Za-ubistvo-nevencane-supruge-15-godina-zatvora-Zenu-dokrajcio-jastukom

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply