Ubica supruge na psihijatrijskom posmatranju!

Ljubiša Vasić

Psihijatri pregledaju okrivljenog za ubistvo – Naloženo veštačenje Ljubiše Vasića, okrivljenog da je zadavio suprugu

 Ljubiša Vasić

Ljubiša Vasić

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu naložilo je psihijatrijsko-psihološko veštačenje Ljubiše Vasića (26), okrivljenog za ubistvo nevenčane supruge Zlate Nikolić (23), saznaju „Novosti“. Zločin se dogodio u njenoj porodičnoj kući u naselju Marko Orlović u noći između 18. i 19. februara.

– Veštačenje je povereno Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a u cilju realizacije naredbe, Ljubiša Vasić je, kao pritvoreno lice, upućen u tu bolnicu – iznosi za „Novosti“ Bratislav Petrović, viši javni tužilac.

Rezultati obdukcije pokazali su da je nasilna smrt nastupila neposredno usled ugušenja izazvanog stezanjem vrata i zapušenjem nosa i usta. Istraga koju vodi Više javno tužilaštvo još je u toku, a pritvor je Vasiću u međuvremenu produžen.

Zlatina porodica i prijatelji ispričali su ekipi „Novosti“ da je Vasić posle ubistva karminom na zidu ispisao „Ubio sam kurvu“. Prema rečima Ljubišine porodice, on je nakon zločina pokušao da se ubije u dvorištu roditeljske kuće.

– Brat je dva puta zakucao na prozor na spratu, gde smo spavali. Majka je pitala ko je, a Ljubiša je odgovorio i rekao da je došao da se oprosti – svedoči za „Novosti“ Stefana Vasić, sestra optuženog.

Zlata Nikolić

Ljubiša je probao da se obesi iza kuće kod šupe, ali su ga roditelji u tome sprečili u zadnji čas. Inače, nevenčani supružnici Zlata i Ljubiša živeli su osam godina zajedno. Roditelji su dvogodišnjeg sina, a svojevremeno su izgubili dve ćerke.

POZAMAŠAN DOSIJE

PREMA saznanjima „Novosti“, Ljubiša Vasić je imao pozamašan kriminalni dosije. „Specijalnost“ su mu bile krađe, ali je osuđivan i zbog nanošenja telesnih povreda. Iz zatvora je izašao upravo tog dana kada se sumnja da je počinio ubistvo. Sada mu preti kazna zatvora od najmanje 10 godina, a maksimalno bi mogao da dobije 40 godina.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply