Ubica na točkovima, alkoholisani vozač sa 2,38 promila alkohola u krvi, hitno poslat u zatvor na 30 dana, oduzeta mu dozvola i zaradio 15 kaznenih poena u vozačkoj dozvoli!

Pijani vozač naduvao 2,38 promila, pa ekspresno odveden u zatvor na 30 DANA
POKRIVALICA POLICIJA saobraćajna policija kontrola alko test Foto: M. Ilić / RAS Srbija

Bahati vozač „fijat punta“ (48) sa čak 2,38 promila alkohola uhvaćen je juče oko 17.30 sati na magistralnom putu Kruševac – Deligrad i već služi kaznu od 30 dana zatvora, na osnovu Izmena zakona o bezbednosti u saobraćaju koje su stupile na snagu prošlog utorka.

Neodgovorni vozač krivudao je vozilom u smeru ka Kruševcu, zbog čega su ostali učesnici u saobraćaju posumnjali da je u alkoholisanom stanju, pa su pozvali dežurnu službu saobraćajne policije.

– Patrola saobraćajne policije iz Kruševca odmah je reagovala i presrela vozača starog 48 godina, nakon čega mu je alkotestiranjem utvrđeno da je imao 2,38 promila alkohola u organizmu. Pijani vozač je uhapšen i odveden na trežnjenje u policijsku stanicu, a zatim je po hitnom postupku sproveden kod dežurnog prekršajnog sudije. U skladu sa izmenema zakona o bezbednosti saobraćaja koji vožnju sa više od 2 promila definiše kao nasilničku, vozač je osuđen na 30 dana zatvora i odmah ga je interventna jedinica kruševačke policije sprovela u Okružni zatvor – ističu u saobraćajnoj policiji.

Podsećanja radi, na osnovu Izmena zakona o bezbednosti u saobraćaju, pored vožnje sa više od dva promila, nasilničkom vožnjom smatra se i prekoračenje brzine za više od 90 kilometara na sat u naselju, za više od 100 kilometara na sat van naselja, preticanje kolone preko „pune“ linije i najmanje dva prolaska na crveno u roku od 10 minuta.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović posebno pozdravlja kažnjavanje alkoholisanih vozača.

– Koliko je opasan vozač koji ima dva promila alkohola najbolje pokazuje podatak da takav vozač ima čak osamdeset puta veći rizik da izazove saobraćajnu nezgodu nego trezan vozač. Posebno ohrabruje brza reakcija saobraćajne policije u Kruševcu koja je presrela pijanog vozača nakon telefonskog poziva građana, što bi trebalo da postane stalna praksa. Neophodno je da saobraćajna policija uvek reaguje po prijavi građana i da što više građana upozorava policiju na opasne pojave u saobraćaju. To nije cinkarenje, već savesno i odgovorno ponašanje prema zajednici – naglašava Okanović.

Za pet dana 26 vozača u zatvoru

Od kako su od utorka počele da se primenjuju Izmene zakona o bezbednosti u saobraćaju već je 26 vozača osuđeno na zatvorske kazne zbog nasilničke vožnje. Kako kažu u saobraćajnoj policiji, najviše vozača završilo je u zatvoru zbog toga što su za volanom imali više od dva promila alkohola.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply