Ubica na slobodi: Iako je pronađen DNK ubice, njegova kapa, vidi se na snimku, ubica doktora oslobođen optužbe za ubistvo!

Milutin Rokić

SMRT ZUBARA OSTALA NERAZJAŠNJENA Optuženog za ubistvo oslobodio blizanac! Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu, kojem je predsedavala sudija Dragana Maksimović, oslobodilo je Dejana Stankovića Ždrokinca optužbe da je 2. marta 2014. godine ubio poznatog kruševačkog zubara Milutina Rokića.

Milutin Rokić

 

Pošto je reč o prvostepenoj presudi, Stanković je odmah pušten na slobodu, ali mu putne isprave, srpski i južnoafrički pasoš, neće biti vraćene jer je tužilaštvo najavilo da će se žaliti na presudu. U obrazloženju presude se navodi da u sudskom postupku nije dokazano da je Dejan Stanković izvršio delo za koje se tereti.

 

– Na gelenderu u zgradi su pronađeni tragovi DNK koji mogu da pripadaju Dejanu Stankoviću, ali i njegovom bratu blizancu Vojinu. Čarapa koja je pronađena ima DNK koji može da pripada Dejanu, ali i Vojinu Stankoviću. Video-snimak sa kamere u ulazu broj 2 pokazuje da je jedan od braće bio tu, ali ne i o kojem od njih se radi – navodi se u presudi.

Dejan Stanković ŽdrokinacDejan Stanković Ždrokinac, Foto: S. M.

Za sud je bilo bitno i to što tužilaštvo nije uspelo da dokaže gde se u vreme ubistva nalazio Vojin Stanković. Pošto ima švedske isprave, Vojin Stanković je tokom 2014. i 2015. godine više puta ulazio i izlazio iz Srbije, ali granična policija nije evidentirala kuda se sve kretao jer je koristio i lažne isprave.

Stankovićevi rođaci i prijatelji su čitanje presude propratili ovacijama, dok je on kratko rekao: „Hvala bogu da u ovoj zemlji ima pravde“. Članovi Rokićeve porodice bili su šokirani presudom.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply