Ubica Gorana Obradovića Suše najverovatnije profesionalac – plaćeni ubica

Dug spisak onih koji su imali razloga da se obračunaju sa Goranom Obradovićem (37). Istraga i van Kruševca. Revolveraš – profesionalac, znao Sušino kretanje.

UBISTVO Gorana Obradovića Suše (37), koji je punu deceniju slovio za šefa kruševačkog kriminalnog klana, prektično predstavlja kraj „jedne ere“ u podzemlju u unutrašnjosti Srbije. Navode ovo izvori „Novosti“, bliski istražnim organima, ukazujući da je spisak onih koji su imali razloga da se obračunaju sa Obradovićem – podugačak i da ubicu ne treba tražiti samo u Kruševcu.

Rezultati obdukcije, kako nezvanično saznajemo, potvrdili su saznanja našeg lista da je Obradović „overen“ hicem u glavu, a da je pre toga šest metaka ispaljeno u njegovo telo. S teškim telesnim povredama, jedva je disao kada je u noći između subote i nedelje, oko 2 sata ujutro u ulici Trg Kosturnice 16 b stigla ekipa Hitne pomoći.

– Iako je na mestu zločina ostala samo lokva krvi i okrvavljeni peškir, njegova odeća bila je praktično natopljena. Krv je šikljala iz svih rana – rekao nam je izvor blizak istrazi.

Na Hirurškom odeljenju kruševačke bolnice nešto kasnije mogli su samo da konstatuju da je Obradović podlegao povredama. Svi pokušaji reanimacije ostali su bez rezultata, a Obradović će biti sahranjen u utorak.

Policijska istraga se, kako navodi naš sagovornik, vodi iz više pravaca, a istražne radnje nisu ograničene isključivo na Kruševac. Ubica je, kako se ukazuje, bio dobro pripremljen, znao je kretanje žrtve, koja je brutalno ubijena hicima iz pištolja ispred zgrade u kojoj je živeo.

A na odsluženje kazne, Suša je trebalo da se javi zbog pravosnažne presude za razbojništvo iz oktobra 2012. godine. Čekalo ga je 4,5 godina zatvora u KPZ Niš. Delo koje mu se zvanično stavljalo na teret odnosilo se na otimanje oko 50.000 evra iz kladinioce „Olimp“, gde je prethodno Obradović igrajući na poker-aparatima izgubio 40.000 evra.

„Uspon“ Gorana Obradovića praktično kreće od akcije „Sablja“ 2003. godine, kada je privođen. Tada je, međutim, „pala“ Jotkina grupa i iza rešetaka završila na više godina. Smatralo se da je Suša preuzeo rukovođenje kriminalnim poslovima po gradu, a na dušu su mu, barem nezvanično, stavljali trgovinu narkoticima, zelenašenje, masovnu kupovinu nekretnina, prisne veze s kosmetskim podzemljem.

STRAHOVAO OD BOMBE?

OBRADOVIĆ je, prema do sada poznatim informacijama, najverovatnije stradao iz klasične sačekuše. Navodno ga je taksi vozilo ostavilo na početku ulice gde je živeo. Do zgrade u kojoj je živeo i gde je likvidaran stigao je pešice.

Prema jednoj verziji, Suša se vozio taksijem iz straha da bi pod njegov automobil mogao da bude podmetnut ekploziv.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply