U znak obeležavanja Vidovdana biće posađeno 650 sadnica

DO VIDOVDANA 650 SADNICA: Akcija uoči 650 godina od osnivanja Kruševca

ДО ВИДОВДАНА 650 САДНИЦА: Акција уочи 650 година од оснивања Крушевца

Foto: GU Kruševac

U MEMORIJALNOM kompleksu Slobodište krenula je sadnja prvih sadnica,a sve do Vidovdana, kada Kruševac obeležava 650 godina postojanja, na teritoriji grada posadiće se toliko i drveća.

Veći broj privatnih sadničara,kao i JP “Srbija šume”, donirali su sadnice za ovu akciju. Novo zelenilo planiraon je i kod obdaništa,škola,parkova.

– Pozivam sugrađane da predlože lokacije za sadnju, Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je oko 800.000 dinara za projekat pošumljavanja, dok će se iz naših sredstava izdvojiti još 200.000 dinara – kaže gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Foto: GU Kruševac

Kako je predočeno, sadiće se uglavnom lišćarske, autohtone vrste drveća poput lipe, breze, javora, dok će u manjem broju biti zastupljene tuje i borići. Stručnjaci JKP Kruševac određuju i najbolje lokacije za sadnju, koja će se nastaviti i posle obeležavanja gradskog jubileja, budući da je do kraja godine planirano da se posadi 1.000 mladica.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/982326/zbog-epidemije-premijera-dva-puta-krusevackom-pozoristu-prvo-izvodjenje-predstave-uloga-moje-porodice-svetskoj-revoluciji

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply