U vrtiću „Pčelica“ otvorena igraonica za decu koja ne idu u vrtić

Vrtić_Pčelica

U vrtiću „Pčelica“ otvorena je igraonica „Rastimo zajedno“ u okviru IMPRES projekta. Igraonica je namenjena deci koja nisu upisana u vrtić.

Vrtić_Pčelica

U okviru „IMPRES“ projekta Predškolska ustanova „Nata Veljković“ otvorila je igraoncu za decu uzrasta od 3 do 5 i po godina koja nisu obuhvaćena redovnim vaspitno-obrazovnim programom. Igraonica se nalazi u vrtiću Pčelica, a realizuju je vaspitači i pripravnici. Pomoćnik direktora predškolske ustanove Slobodanka Rakonjac objašnjava da je ovo pionirski poduhvat i za roditelje i za predškolsku ustanovu. „Za ove namene smo i dobili dva montažna objekta od IMPRES projekta, koja se nalaze kod vrtića Leptirić i Radost i tu bi ubuduće trebalo da budu otvorene igraonice. „

Za sada je kapacitet 24-tiri deteta, a predviđeno je da deca koja ne pohađaju vrtić borave u igraonici dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 15-17 časova, uz prethodnu trijažu. Upis je u vrtiću Neven, do popune kapaciteta, a boravak dece je besplatan. Ovaj projekat će trajati do kraja ove školske godine, a u predškolskoj ustanovi se nadaju da će zaživeti i postati praksa i u buduće.

Izvor RTK

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply