U Sivom domu naučio dva zanata, završio školu i upisao fakultet

Osamnaestogodišnji štićenik kruševačkog vaspitno – popravnog doma, M.T iz Kuršumlije iskoristio je tri i po godine, koliko se nalazi u ovoj ustanovi, da pored dva zanata i završene srednje škole za prehrambenog tehničara, upiše i Visoku strukovnu školu za industrijski menadžment.

Osnovnu školu M.T. je završio u Kuršumliji sa prosekom 5.0 i dobitnik je Vukove diplome, a onda su ga, kako je rekao novinarima, nezrelost i nerazmišljanje doveli do vaspitno – popravnog doma.

„Splet nekih nesrećnih okolnosti i nerazmišljanje su me doveli ovde kada sam imao 15 godina, i ove 3, 5 godine sam iskoristio da poboljšam svoje obrazovanje“ – rekao je M.T. posle obeležavanja školske slave Svetog Save u kruševačkom VP domu.

Jedan od najobrazovanijih štićenika završio je dva zanata, za pekara i alatničara, kao i četvorogodišnju srednju školu, obrazovnog smera – prehrambeni tehničar. Ističe i da mu veoma znači što mu na diplomi neće pisati da je školu završavao vanredno, u vaspitno – popravnom domu.

„Moja diploma će biti ista kao i kod ostalih koji su školu završavali na slobodi“, rekao je M.T. i dodao da je Visoku strukovnu školu upisao jer ima kapacitet i želju da uči.

PROČITAJ JOŠ:  Preko sto lica zaraženih Korona virusom se trenutno leči na Infektivnom odeljenju Bolnice Kruševac, 135 novozaraženih, ceča zgrada Ambulante 14. Oktobar postaje Kovid ambulanta

Ističući da će od marta najverovatnije biti na slobodi, M.T. je izrazio nadu da će obrazovanje nastaviti kao redovan student.

Sebe vidi kao budućeg menadžera ili privrednika, a po završetku Fakulteta, kaže da će se vratiti u Kuršumliju kako bi bio od pomoći svojoj porodici, koju čine roditelji i dva brata.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply