U Sivom domu naučio dva zanata, završio školu i upisao fakultet

Osamnaestogodišnji štićenik kruševačkog vaspitno – popravnog doma, M.T iz Kuršumlije iskoristio je tri i po godine, koliko se nalazi u ovoj ustanovi, da pored dva zanata i završene srednje škole za prehrambenog tehničara, upiše i Visoku strukovnu školu za industrijski menadžment.

Osnovnu školu M.T. je završio u Kuršumliji sa prosekom 5.0 i dobitnik je Vukove diplome, a onda su ga, kako je rekao novinarima, nezrelost i nerazmišljanje doveli do vaspitno – popravnog doma.

„Splet nekih nesrećnih okolnosti i nerazmišljanje su me doveli ovde kada sam imao 15 godina, i ove 3, 5 godine sam iskoristio da poboljšam svoje obrazovanje“ – rekao je M.T. posle obeležavanja školske slave Svetog Save u kruševačkom VP domu.

Jedan od najobrazovanijih štićenika završio je dva zanata, za pekara i alatničara, kao i četvorogodišnju srednju školu, obrazovnog smera – prehrambeni tehničar. Ističe i da mu veoma znači što mu na diplomi neće pisati da je školu završavao vanredno, u vaspitno – popravnom domu.

„Moja diploma će biti ista kao i kod ostalih koji su školu završavali na slobodi“, rekao je M.T. i dodao da je Visoku strukovnu školu upisao jer ima kapacitet i želju da uči.

Ističući da će od marta najverovatnije biti na slobodi, M.T. je izrazio nadu da će obrazovanje nastaviti kao redovan student.

Sebe vidi kao budućeg menadžera ili privrednika, a po završetku Fakulteta, kaže da će se vratiti u Kuršumliju kako bi bio od pomoći svojoj porodici, koju čine roditelji i dva brata.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply