U saobraćajnoj nesreći teško povređeni vozači, saputnica preminula

Foto S. Babović

Povređeni vozači koji su učestvovali u udesu u kojoj je poginula putnica na Jasičkom putu u Kruševcu, teško su povređeni i zadržani na lečenju i opservaciji

 Foto S. Babović

VOZAČI koji su upravljali putničkim automobilima u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula putnica u subotu uveče na Jasičkom putu u Kruševcu, teško su povređeni, potvrđeno je „Novostima“ na Hirurškom odeljenju kruševačke bolnice.

I vozač „golfa“ G.M. (65) iz Beograda i vozač „opel korse“ Kruševljanin D.M.(49) zadržani su na lečenju i daljoj opservaciji.

– Pacijent G.M. je u šok – sobi, u udesu je zadobio prelome rebara s obe strane, kao i prelom desne natkolenice, dok je drugi pacijent iz nesreće, M.D, zadobio potres mozga – kaže za „Novosti“ dr Aleksandar Kitanović. – Obojica su vitalno stabilni i njihovo stanje se intenzivno prati.

Putnici D.S.(78), koja se nalazila u „golfu“, nije bilo spasa i ona je podlegla povredama na licu mesta.

– Do saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć oko 19 sati na Jasičkom putu, došlo je prilikom kontakta putničkih vozila marke „golf“ i „opel korse“, koji se kretao iz suprotnog smera – ističu u PU Kruševac. – Uviđaj je obavila zamenica osnovnog javnog tužioca u prisustvu pripadnika saobraćajne policije.

Pravac od Kruševca ka kružnom toku, pa i sam tok na Jasičkom putu ranije je važio za „crnu tačku“ u saobraćaju. Sa drugačijim uređenjem i novom signalizacijom i broj nesreća je značajno smanjen, pa se za sada nezvanično pretpostavlja da je do ovog udesa u industrijskoj zoni došlo između ostalog i usled vožnje neprilagođene uslovima puta.

– Sinoć je padala kiša tako da je to smanjilo vidljivost, tu je i blaga krivina kod benzinske pumpe odakle se vozači često i zaleću – priča vozač, koji je prošao kružnim tokom nekih pola sata pre udesa. – Lako se gubi kontrola, možda se to i sada dogodilo.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply