KRUŠEVAC – TRI pacijenta iz Rasinskog okruga, kod kojih je bio potvrđen KOVID-19, preminula su u KC Niš u poslednja 24 sata, a broj potvrđenih slučajeva prema poslednjim poacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, popeo se na 151.

Kako saznaju “Novosti”, bitku protiv korona-infekcije izgubili su Z.M.(64), meštanka iz Varvarina, B.P.(82) iz Ćićevca i M.T.(59), koji je i prva žrtva korona-virusa u Trsteniku.

Broj preminulih u okrugu od početka vanrednog stanja tako se popeo na 16.

– Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac hospitalizovano je 136 pacijenata, među kojima je 40 pozitivno na korona-virus–navodi dr Savko Marković, zamenik direktora Opšte bolnice Kruševac.-Reč je o pacijentima koji su u srednje-teškom, stabilnom ili lakše stabilnom stanju.

Situacija u Kruševcu menja se iz sata u sat sa laboratorija Instituta u Batajnici pojedinim danima stižu i u dva puta dnevno, kao što je bio slučaj danas. Odmah posle Kruševca, Varvarin je najpogođenija opština u okrugu. Broj potvrđenih slučajeva je 17, a broj smrtnih slučajeva koji se dovode u vezi sa korona-virusom – 5.

Štab za vanredne situacije u Kruševacu zasedao je danas i doneo odluku da se zatvore svi parkovi na teritoriji rgada (Bagdala,Slobodište,Pionirski park),kao i šetalište na reci Rasina. Policija će od večeras pojačati kontrole u rubnim oblastima grada, budući da sve veći broj pacijenata dolazi sa seoskog područja. Intenzivnije kontrole pripadnika Komunalne policije i Policijske uprave Kruševac biće u Velikom Šiljegovcu, Velikim Kupcima, Beloj Vodi.

LEČENjE KREĆE OD AMBULANTE

PACIJENTI sa respiratornim tegobama u Kruševcu javljaju se Ambulanti “14.oktobar”, odakle se ukoliko dijagnsotika utvrdi da za tim ima potrebe,sanitetima prebacuju do Infektivnog odeljenja bolnice. Najteži slučajevi upućuju se u KC Niš, dok će pacijenti sa lakšom kliničkom slikom i onih koji kao indikativni pacijenti čekaju testiranje, biti kroz nekoliko dana upućivani u KOVID bolnicu u Hali sportova,koju je danas obišla i delegacija medicinskih stručnjaka iz Kine.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:859399-Tri-preminula-od-virusa-korona-iz-Rasinskog-okruga-u-poslednja-24-sata-broj-smrtnih-slucajeva-popeo-se-na-16