U nedostatku bazena u Kruševcu Ribarska banja najavila izgradnju akva parka i dva nova bazena!

Ribarska Banja bazen

Nove investicije u Ribarskoj Banji – Iako leži na dve reke, Rasini i Zapadnoj Moravi, Kruševac nema uređene plaže, a zbog radova na rekonstrukciji ni otvorene bazene. Otuda mnogi Kruševljani spas od tropskih vrućina traže u obližnjoj Ribarskoj Banji, jednoj od najstarijih u Srbiji, koja od ovog leta nudi nove sportske sadržaje.

Ribarska Banja bazen

 

 

Od Rimljana i kneza Lazara nekada, preko svih srpskih krunisanih glava, u toplim lekovitim vodama Ribarske Banje, i danas leče telo i krepe dušu gosti sa svih meridijana.

Gusta šuma i svež vazduh sa padina Jastrepca čine da se i najsparniji dani u Ribarskoj Banji lakše podnose.

„Dolazim iz Holandije i najviše mi se dopada okolina, prelepa priroda. Tiho je i mirno, to najviše volim, ali i welnes tretmane i terapije koje smo probali“, kaže Klaudia Molendijk iz Holandije.

„Dolazim već godinama. U život me povratilo. Oduzela mi se desna noga sasvim, posle ped dana ovde ja sam prohodala“, kaže Antić Ružica iz Okruglice.

„Voda je dobra. Lepo je. Dolaze ljudi sa štakama, a idu kući bez njih“, kaže Vilka Vlatković iz Pirota.

Otvoreni bazeni, savremeni wellnes centar, komforni smeštaj i unapređena medicinska usluga magnet su za goste. Specijalna bolnica Ribarska Banja godišnje ostvari 140.000 noćenja. Leti mesta gotovo da nema.

Za goste koji se vraćaju, i popunjenost veću od 80 odsto, potrebna su stalna ulaganja.  Od 40 miliona dinara ovogodišnjih investicija najveća je u teniski teren i prateće objekte prve faze sportsko rekreativnog centra.

„Naš osnovni proizvod je zdravstveni turizam. Ove godine u nabavku nove opreme uložili smo deset miliona dinara. Nabavili smo najsavremeniji trakcioni sto za istezanje  kičmenog stuba i vratnog dela , a ovih dana očekujemo i isporuku hiperbarične komore. Sa druge strane želja nam je da raznovrsnim rekreativnim i zabavnim sadržajima privučemu veći broj turista i omogućimo kvalitetne pripreme sportista. Nadam se da ćemo u seprtembru nastaviti radove na drugoj fazi. Reč je o mini akva parku u sklopu koga ćemo izgraditi  još dva otvorena bazena, jedan za odrasle i jedan dečiji, kao i jedan teren za odbojku na pesku“, kaže dr Dušan Škorac,  direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja.

Pored bazena i teniskog terena mogućnost aktivnog odmora od ovog leta  gostima pruža i nova renta bajk usluga. Na dva točka, označenim stazama živopisna okolina Ribarske banje brže se upozna.

Izvor: Rts.rs

Link: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/srbija-danas/2377239/nove-investicije-u-ribarskoj-banji.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply