U nedelju 26.03.2017. se održavaju polumaratonska i trka zadovoljstva, poziv rekreativcima i sportistima da učestvuju u trci, obezbeđeno osveženje!

Polumaraton trka Kruševac

U susret polumaratonu – Kruševac će poslednje nedelje marta, biti domaćin drugog međunarodnog polumaratona i trke zadovoljstva u kojoj će učestvovati rekreativci i promoteri zdravog života. Uoči jednog od najvećih sportskih događaja u gradu, članovi atletsko rekreativnog kluba „Maratonac“ organizovali su pet puta nedeljno besplatne treninge za sve koji žele da učestvuju, bez obzira na godine.

Polumaraton trka Kruševac

Na stadionu podno Bagdale dvadesetak atletičara. Za predstojeću trku školarci, mladi i oni koji se još uvek tako osećaju, pripremaju se rame uz rame sa državnim vice šampionom.

„Privukli smo dosta članova u naš klub, kako rekreativaca koji se nisu uopšte bavili sportom i trčanjem, tako i dosta dece koja su počela da se bave atletikom. Tako smo za veoma kratak period stekli četrdesetak članova koji,  sa ponosom  kažem, odlično treniraju i spremaju se za takmičenja“, kaže Nenad Živković, vicešampion u polumaratonu 2013. godine.

„Trčim nepunih godinu dana. Od kada sam došla da treniram, život mi se promenio. Srećnija sam kada trčim i dan bez treninga ne mogu da zamislim“, kaže Katarina Pavlović ARK „Maratonac“.

Ilija Milenković ostvario je odlično vreme na prvom polumaratonu prošle godine. Od tada je član kluba. Trenira svakodnevno i zahvaljujući rezultatima, kvalifikovao se u nade naše atletike.

„Veoma koristan spot i za snalaženje u životu. Na primer kada imamo tešku trku gde odlučuju nijanse kod takmičara, tu mora da bude mnogo borbe i razmišljanja. Kao u životu“, kaže Ilija Milenković, ARK „Maratonac“.

Maršruta gradske trke vodi kroz najlepše delove stare srpske prestonice. Dugoprugaši kojih je za sada oko 400, trče 21, 1 kilometar, a rekreativcima je stazu od 5.275 metara dozvoljeno i da prepešače.

„Uz koordinaciju sa gradskom i školskom upravom organizovali smo besplatne treninge za osnovce i srednjoškolce sa kruševačke teritorije. Cilj je masovno trčanje i sport za sve gde svako može da trči i vodi aktivan i zdrav način života“, kaže Seniša Gašić, ARK „Maratonac“.

Promoter trke je kao i prošle godine olimpijka Ana Subotić. Dolazi još poznatih imena naše i atletike zemalja iz okruženja, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata. Organizaciju trke pored svih ustanova i službi u gradu pomoći će 150 volontera, kao i muzičari koji će na svoj način, na više punktova bodriti takmičare i doprineti atmosferi.

Izvor: Rts.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply