U najavi saradnja privrede Alžira i Kruševačkih privrednika

gasic

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić primio je danas privrednu delegaciju iz Alžira. U ovoj prijateljskoj zemlji, koja ima dobre odnose sa Srbijom više od pet decenija, zalažu se za poslovno – tehničku saradnju, posebno u oblasti građevinarstva, metalurgije i poljoprivrede.

gasic

Kruševljanin, Nebojša Latifović, dve i po godine u alžirskom gradu Mostaganemu ima firmu „Majer“, kojom je nastavio uspešnu dugogodišnju delatnost bavljenja metalurgijom u Kruševcu.

Poseta mojih poslovnih partnera Kruševcu jeste prvi korak u razmatranju moguće poslovno- tehničke saradnje Srbije i Alžira“, naglasio je Latifović nakon prijema kod greadonačelnika. U obostranom interesu je da dobro sarađujemo u oblasti mašinogradnje, građevine i poljoprivrede. Alžir je veliko tržište, novo za naše tržište, novo za naše firme, samo je potrebno naći zajednički cilj, kako bi što bolje sarađivali.

Poslovni partner u Alžiru, ujedno je i vlasnik firme „Top Ižinjering“, Jusuf Benjahen, koji je pre 22 godine završio studije građevine u Srbiji, upoznao je Latifovića u Alžiru i izrazio želju da proširi poslovnu saradnju u našoj zemlji – “ Uvek sam voleo da radim sa Srbima, upoznao sam gospodina Latifovića u Alžiru i odlučili smo da zajedno nešto uradimo za Alžir i Srbiju. Tim povodom sam i došao u Kruševac  da vidim potencijale za saradnju„.

Firma „Majer“ u Mostaganemu, na severozapadu Alžira, trenutno upošljava 25 radnika, a u planu je proširenje proizvodnje, upošljavanje većeg broja ljudi i razmena iskustava kadrova dveju zemalja.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply