U Lepencu kod Brusa započeta izgradnja fabrike peleta

pelet

U mestu Lepenac (opština Brus) danas je svečano položen kamen temeljac za izgradnju fabrike peleta. Vlasnici i investitori ove fabrike su Goran Radmanovac i Milomir Zdravković, naši biznismeni iz Moskve. Ovoj svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

pelet

Na 10-tak kilometara od Brusa prema Kruševcu, u mestu Lepenac danas je zvanično postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike za proizvodnju peleta, koja će, u prvoj fazi, zapošljavati 50-tak radnika, a na proleće naredne godine biće prošireni proizvodni kapaciteti.

Lepenac

 

Lepenac1

 

Blagoslov za početak radova i bogosluženje obavio je Episkop kruševački gospodin David sa sveštenstvom, pred brojnim gostima i meštanima.

 

Lepenac2

 

Lepenac3

„Želja nam je bila da u svom kraju, u svojoj Srbiji, otvorimo neku firmu gde će mladi ljudi doći do posla. Na taj način bi radili i ostali na svojim ognjištima. Želimo da se bavimo ekološkom proizvodnjom, obnovljivom energijom i na taj način doprinesemo i zaštiti životne sredine i ove ekološke oaze u podnožju Kopaonika“, rekao je gospodin Radmanovac.

Lepenac7

Dr Slavka Drašković, iz Kancelarije za dijasporu Vlade Republike Srbije, koja je takođe prisustvovala ovom događaju, izjavila je da je vidan napredak u saradnji sa našim ljudima u dijaspori u proteklih godinu 6 meseci. „Čvrsto sam uverena da dijaspora koja je lokalno orjentisana može najviše da doprinese razvoju Srbije i svog zavičaja. Ovde je spoj kapitala zarađenog u Moskvi i tehnologije iz Nemačke, koju je takođe doneo naš čovek, tako da očekujem uspešan rad ovog preduzeća“, istakla je gospođa Drašković.

PROČITAJ JOŠ:  Potpisan sporazum za izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu, kako se kanalizacija nebi više ulivala u jezero Ćelije odakle se Kruševac snabdeva pijaćom vodom

Lepenac4

 

Lepenac5

 

Lepenac6

Prve lopate betona, nakon blagoslova Episkopa kruševačkog gospodina Davida, sibmolično su postavili  vlasnici, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i predsednik Opštine Brus Zoran Obradović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply