U Lepencu kod Brusa započeta izgradnja fabrike peleta

pelet

U mestu Lepenac (opština Brus) danas je svečano položen kamen temeljac za izgradnju fabrike peleta. Vlasnici i investitori ove fabrike su Goran Radmanovac i Milomir Zdravković, naši biznismeni iz Moskve. Ovoj svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

pelet

Na 10-tak kilometara od Brusa prema Kruševcu, u mestu Lepenac danas je zvanično postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike za proizvodnju peleta, koja će, u prvoj fazi, zapošljavati 50-tak radnika, a na proleće naredne godine biće prošireni proizvodni kapaciteti.

Lepenac

 

Lepenac1

 

Blagoslov za početak radova i bogosluženje obavio je Episkop kruševački gospodin David sa sveštenstvom, pred brojnim gostima i meštanima.

 

Lepenac2

 

Lepenac3

„Želja nam je bila da u svom kraju, u svojoj Srbiji, otvorimo neku firmu gde će mladi ljudi doći do posla. Na taj način bi radili i ostali na svojim ognjištima. Želimo da se bavimo ekološkom proizvodnjom, obnovljivom energijom i na taj način doprinesemo i zaštiti životne sredine i ove ekološke oaze u podnožju Kopaonika“, rekao je gospodin Radmanovac.

Lepenac7

Dr Slavka Drašković, iz Kancelarije za dijasporu Vlade Republike Srbije, koja je takođe prisustvovala ovom događaju, izjavila je da je vidan napredak u saradnji sa našim ljudima u dijaspori u proteklih godinu 6 meseci. „Čvrsto sam uverena da dijaspora koja je lokalno orjentisana može najviše da doprinese razvoju Srbije i svog zavičaja. Ovde je spoj kapitala zarađenog u Moskvi i tehnologije iz Nemačke, koju je takođe doneo naš čovek, tako da očekujem uspešan rad ovog preduzeća“, istakla je gospođa Drašković.

Lepenac4

 

Lepenac5

 

Lepenac6

Prve lopate betona, nakon blagoslova Episkopa kruševačkog gospodina Davida, sibmolično su postavili  vlasnici, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i predsednik Opštine Brus Zoran Obradović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply