U Kruševcu otvoren inovacioni startap centar: 30 mladih zaposleno u centru

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je Regionalni inovacioni startap centar u Kruševcu za koji je Vlada dala 42 miliona dinara.

Ilustracija FOTO: Depositphotos, Jirsak

Ovo je šeti po redu regionalni startap centar otvoren ove godine u Srbiji, a do kraja godine očekuje se otvaranje još dva.

Ministar Popović je nakon obilaska startap Centra koji se prostire na više od 300 kvadratnih metarara istakao da 30 mladih koji rade u centru imaju odlične uslove i najmoderniju opremu, poput njihovih kolega u Silikonskoj dolini u Americi ili u Australiji i Londonu.

„Vlada je osim prostora i najmodernije opreme obezbedila i sredstva za sve sadržaje koji će u budućnosti da se dešavaju u Centru. Veoma je važno da se ovim mladim statap kompanijama, inovatorima, inženjerima čak i učenicima, ovde sam video decu sa 16-17 godina, da im se omogući da imaju svu podršku i pravnu i finansijsku i veoma važno, mentorsku“, rekao je Popović.

Trend izgradnje inovacionih centara u Srbiji biće nastavljen, rekao je Popović i objasnio da je reč o načinu razvoja inovacija i startap ekosistema kakav se primenjuje u svim modernim zemljama širom sveta kako koncentracija znanja ne bi bila vezana samo za velike univerzitetske centre.

Izvor: Tanjug

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply