У Крушевцу је у 66. години преминуо председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и одборник у Скупштини града Крушевца Владимир Тасић

У Крушевцу је у 66-ој години преминуо председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и одборник у Скупштини града Крушевца Владимир Тасић

Вест са веб сајта СПС-а Крушевац преносимо у целости:
Поштовани,
Изненада, данас је све нас погодила тужна вест да је умро наш дугогодишњи председник и друг Владимир Тасић. Владимир Тасић је рођен 1954 године у Крушевцу,завршио је основну школу и Крушевачку гимназију.Дипломирао је на Правном факултету универзитета Београду. Потиче из врло угледне Крушевачке породице од оца Милутина и мајке Миланке.Ожењен је супругом Весном, имају сина, снају и унука. Нако дипломирања засновао је радни однос у правосуђу где је обављао сложене дужности,а посебно у Тужилаштву,где је биран за заменика,затим за Општинског јавног тужиоца.Од стране Владе Републике Србије постављен је за првог начелника Расинског округа и ту дужност успешно обављао до октобра месеца 2000. године када је поднео оставку,након чега се бавио адвокатуром. Владимир Тасић је један од оснивача Социјалистичке партије Србије,и дао је велики допринос њеном развоју.Био је члан Републичке изборне комисије у више мандата,председник Општинског и Градског одбора СПС Крушевац од 1998. године,тако да је до данас дужност председника обављао пуне 22 године. У најтежем периоду за Социјалистичку партију Србије,у време њеног сатанизовања и покушаја појединаца да нестане са политичке сцене Србије биран је за члана Главног и Извршног одбора Социјалистичке партије Србије.Својим угледом и знањем дао је велики допринос јачању и промоцији социјалистичке идеје. Као политичар имао је осећај када и на који начин треба решавати одређена друштвена питања у интересу грађана Крушевца и Републике Србије. Свој живот је посветио породици,раду са људима и несебично помагао другима. Поред многобројних обавеза оставио је и написана дела о Граду Крушевцу,Расинском округу,Социјалистичкој партији Србије и Миротворном покрету града.Градски одбор Социјалистичке партије у Крушевцу са великим жаљењем и дубоком тугом се опрашта од свог дугогодишњег председника Владимира Тасића.Његова изненадна смрт за Социјалистичку партију Србије је ненадокнадив губитак јер је својим радом и делима оставио дубоке трагове у свом граду Крушевцу.Комеморативни скуп биће организован када се за то стекну услови.

Сахрана ће се обавити 28. марта 2020. године у 14 часова на Старом гробљу у Крушевцу.Опраштамо се од тебе драги наш председниче, али те не заборављамо!

Градски одбор СПС Крушевац

TV PLUS KRUŠEVAC

БЕЛЕШКА О ВЛАДИМИРУ ТАСИЋУ

Владимир М.Тасић, рођен 30.05.1954.године, у Крушевцу. Завршио крушевачку гимназију, а потом дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду. Положио правосудни испит. Обављао дужности у правосуђу у својству заменика и Општинског јавног тужиоца у Крушевцу и адвоката. Активно се бавио политиком и именован је за првог Начелника Расинског округа. Бави се писањем и до сада је објавио монографије „Сведочанство за истину“ и „Сведочанство за памћење“, као коуатор „Свет и ми за мир“ и „Расински округ у Нато агресији“. “Прилог за историју Расинског НОП Одреда – Слатинска борба, Стубалска борба, Борба у Мачковцу“. Био је члан редакцијских одбора у више научних изда ња као и главни и одговорни уредник више књига. Живeo je и радиo у Крушевцу.


Владимир Тасић – председник ГО СПС Крушевац

У Крушевцу је у 66-ој години преминуо председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и одборник у Скупштини града Крушевца Владимир Тасић.

Рођен је 30. маја 1954. године у Крушевцу где је завршио основну школу и Крушевачку гимназију, а на београдском Правном факултету стекао звање дипломираног правника. Након положеног правосудног испита  биран је за заменика, а затим за општинског јавног тужиоца у Крушевцу.

Владимир Тасић био је први начелник Расинског управног округа, од 1992. до 2000.-е године када је дао оставку и почео да се бави адвокатуром. Био је активан у Социјалистичкој партији Србије од оснивања обављајући бројне дужности,  члан Градског одбора СПС Крушевац, затим као члан Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије. Владимир Тасић  је био на челу крушевачких социјалиста од 1998. године, а и аутор и коаутор више дела и књига у оквиру Асоцијације за културу мира и тoлeранцију са Музејом мира у Крушевцу.

Сахрана је сутра, 28. марта у 14 сати на Старом гробљу у Крушевцу.

Izvor: SPS Kruševac

Link: https://www.sps-ks.org/nove-vesti/333-u-rus-vcu-u-66-g-dini-pr-inu-pr-ds-dni-gr-ds-g-db-r-s-ci-lis-ic-p-r-i-srbi-i-db-rni-u-s-ups-ini-gr-d-rus-vc-vl-di-ir-sic

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply