U Kruševcu se uskoro gradi elektrana na biomasu, vrednosti 26 miliona evra

Gost Kruševca prošle nedelje bio je Paolo Rosi, glavni menadžer za istočnu Evropu kompanije „Building Energy“, koji su zainteresovani za izgradnju elektrane na biomasu u Kruševcu, a ukupna vrednost investicije je oko 26 mil EUR, javlja gradski sajt.

Svetski priznata kompanija u ovoj oblasti „Building Energy“, koja posluje u velikom broju zemalja, donela je odluku da se proširi i na tržište ovog dela Evrope. Za svoju prvu investiciju izabran je Kruševac.
– Lokalna samouprava stoji vam na raspolaganju za svaku pomoć i izradu svih zakonom propisanih dozvola i garancija. Nadam se da ćemo u što kraćem vremenu uspeti da ovaj projekat započnemo na obostranu korist – rekao je Dragi Nestorović.
Paolo Rosi izneo je planove za početak izgradnje bio-elektrane koja će biti izgrađena po svetskim standardima i uz korišćenje najnovije tehnologije.
– Naše stručne ekipe će sagledati sve aspekte za eventualnu uzajmanu saradnju sa JP „Gradska toplana“, tako da možemo imati obostrano korist u vidu javno-privatnog partnerstva. Ovaj objekat uposlio bi za početak 50-tak radnika, a veliki broj ljudi bi našao svoj interes i zaradu u pribavljanju i nabavku biomase – istakao je Rosi.
Zaključak je da predstavnici investitora pripreme svu potrebnu dokumentaciju, koja bi bila predočena javnosti na sednici Skupštine grada. Ukoliko dobiju pozitivno mišljenje, očekuje se početak radova na jesen, a završetak radova je za 14-18 meseci.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply