U Kruševcu počinje festival predstava za decu

krusevacko pozoriste - foto facebook

Peti festival predstava za decu pod nazivom „Kruška“ ove godine će trajati osam dana, dan duže nego prethodnih godina, a na programu će biti dve predstave dnevno

krusevacko pozoriste - foto facebook

Božićni festival predstava za decu počinje danas u Kruševačkom pozorištu, a do 16. januara nastupiće osam pozorišnih trupa iz Srbije.

Upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić rekao je da će peti festival predstava za decu pod nazivom „Kruška“ ove godine trajati osam dana, dan duže nego prethodnih godina, a na programu će biti dve predstave dnevno.

„Kruševac tako postaje centar pozorišnih dešavanja, a festival je izuzetan način da deca provedu slobodno vreme dok su na raspustu“, rekao je Nedić.

Nedić očekuje da bi festival sledeće godine mogao da dobije takmičarski karakter, a najavio je i da će Kruševačko pozorište uskoro početi pripremu nove lutkarske predstave „Ružno pače“.

Na festivalu nastupaju Gradsko pozorište Aleksinac, Knjaževsko srpski teatar Kragujevac, Narodno pozorište Užice, KUD „Karadžić“ Loznica, Pozorište za decu Kragujevac, Bitef teatar i Dečiji kulturni centar Beograd i pozorište Bora Stanković iz Vranja.

Ansambl Kruševačkog pozorišta nastupiće u predstavama „Pinokio“ i „Tajna čarobne muzike“, najavili su organizatori.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply