U Kruševcu održana prezentacija kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj

Regionalna_Privredna-_Komora_Kruševac

Regionalna privredna komora Kruševac u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovala je prezentaciju kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj.

Regionalna_Privredna-_Komora_Kruševac

Ova kreditna linija namenjena je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u Srbiji koji žele da investiraju u poboljšanje kvaliteta i sigurnosti proizvodnje uvođenjem standarda Evropske unije.

Koordinator Odbora za mala i srednja privredna društva i Zajednice preduzetnika Privredne komore Srbije Aleksandar Gračanac istakao je da od prošlog meseca sarađuju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u domenu mogućnosti odobravanja dugoročnih investicionih kredita.

Kreditna linija Evropske banke za obnovu i razvoj namenjena je preduzećima u našoj zemlji koja žele da investiraju u poboljšanje kvaliteta i sigurnosti proizvodnje u okviru standarda Evropske unije.

– Za ovu namenu opredeljeno je 30 miliona evra a do sada je potrošena polovina te sume – rekla je finansijski stručnjak Ljiljana Brdarević.

Projekat obuhvata odobravanje dugoročnih investicionih kredita posredstvom tri banke – „Inteza“, „Sosijete ženeral“ i „Uni kredit“ uz subvencionisane kamatne stope.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply