U Kruševcu danas radila samo jedna škola, ostale u štrajku

Foto: Tanjug, arhiva

U Kruševcu je danas radila samo jedna osnovna škola, dok sve ostale škole nisu držale nastavu, rečeno je Beti u Uniji sindikata prosvetnih radnika u tom gradu.

Foto: Tanjug, arhiva

„Danas nastave nije bilo u svim našim članicama u Kruševcu, a to su sve osnovne i srednje škole osim jedne“, rekao je Beti član pedsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i predsednik kruševačke Unije Dobrivoje Marjanović.

U Rasinskom okrugu su, prema njegovim navodima, od ukupno 52 škole u potpunom štrajku 34, dok je nastava sa skraćenim časovima držana u 17 osnovnih i srednjih škola.

Marjanović je kazao i da je danas na adrese škola stigao dopis iz Ministarstva prosvete u kome se od direktora traži da školskim upravama, odnosno Ministarstvu dostave podatke sa imenima i prezimenima profesora koji štrajkuju.

„Takav postupak Ministarstva je korak unazad i to je vid pritiska na prosvetne radnike“, kazao je Marjanović.

Reprezentativni sindikati obrazovanja traže da prosveta bude izuzeta od smanjenja plata za 10 odsto, da se utvrdi u kom periodu će biti donet zakon o platnim razredima koji bi obuhvatio ceo javni sektor, te da se izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ne uvedu otvoreni konkursi za zapošljavanje.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Još kod 194 osobe potvrđen Korona virus, najviše zaraženih iz Kruševca, ali i u Trsteniku kritično, 127 lica se nalazi na Infektivnom odeljenju sa težom kliničkom slikom, bolnički kapaciteti na vrhuncu popunjenosti, OSTAJE MOLBA DA SE POŠTUJU MERE KAKO BI SE PREKINULO PRENOŠENJE VIRUSA!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply