U Gerontološki centar Kruševac vraćen 41 korisnik, nakon preležanog Korona virusa

U kruševački Gerontološki centar vraćen je 41 korisnik koji je izlečen od korona virusa, od ukupno 49 koliko ih je obolelo, dok su ostali još uvek u kovid bolnicama, rečeno je Beti u Gerontološkom centru Kruševac.

Direktorka te ustanove Jelena Mijailović je navela da u kruševačkom Gerontološkom centru od 29. aprila nema korisnika niti zaposlenih sa temperaturom te da su od tog datuma svi testovi korisnika i zaposlenih bili negativni na koronu.

Ona je podsetila da je od 15. aprila do danas Gerontološki uradio dva kruga testiranja korisnika i zaposlenih te da je u toku treći krug testiranja.

„Ukupno je bilo zaraženo 49 korisnika i 18 zaposlenih, svi su upućeni na dalje lečenje u Kovid bolnice. Svi zaposleni su nakon uspešnog lečenja otpušteni kućama, a u Ustanovu se, nakon završenog lečenja, vratio 41 korisnik“, navela je ona.

Napomenula je da nema preminulih korisnika sa dijagnostikovanim koronavirusom.

Navela je i da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kontrolisalo primenu preventivnih mera u Ustanovi.

„Utvrđeno je da nije bilo propusta u sprovođenju mera, sem lične odgovornosti jedne zaposlene koja nije prijavila da ima temperaturu. Kontrolu su vršili i MUP i BIA, izveštaj je predat tužiocu, a u njemu se navodi isto“, navela je Mijailović.

U Kruševcu je, inače, do danas, prema podacima nadležnih službi, korona potvrđena kod 254 osobe, odnosno kod 340 lica u Rasinskom okrugu. Od tog virusa je na području Okruga do sada preminula 31 osoba, a izlečeno je 247 lica. Do sada su na analizu poslata 2.982 uzorka briseva.

Izvor: Novimagazin.rs

Link: http://www.novimagazin.rs/vesti/u-gerontoloski-nakon-prelezane-korone-vracen-41-korisnik

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply