U Aleksandrovcu i Trsteniku proglašena vanredna situacija, raste broj zaraženih u celom Rasinskom okrugu

Vanredna situacija proglašena i u Trsteniku i Aleksandrovcu

maske1,novi, sad

U još dve od šest opštine Rasinskog okruga, u kome ima oko 300.000 stanovnika, danas je proglašena vanredna situacija – to su Trstenik i Aleksandrovac.

Do sada je u Rasinskom okrugu vanredna situacija proglašena u Kruševcu i Brusu, a nije u Ćićevcu i Varvarinu, gde su opštinske vlasti iz preventivnih razloga zatvorila otvorene bazene u SC Temnić, koji kako navode najverovatnije neće raditi tokom leta.

Od početka izbijanja epidemije, na području Trstenika pozitivno je 11 pacijenata od ukupno 529, koliko ih ima u Rasinskom okrugu.

Opština Trstenik danas je, u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, proglasila vanrednu situaciju, navedeno je na sajtu Opštine koja ima oko 50.000 stanovnika.

Odluku je doneo krizni štab, koji je zabranio boravka više od pet osoba u zatvorenom prostoru ako nije moguće obezbediti određenu distance, slična mera se odnosi i na parkove i igrališta, navedeno je na opštinskom sajtu.

Navedeno je još desetak mera od kojih se neke odnose na komunalno preduzeće Komstan i obaveznu dezinfekciju površina, na rad bazena i

frizerskih salona, kao i na predškolsku ustanovu Biseri.

Trstenik je krajem juna uveo i vanrednu situaciju zbog poplava.

I Opština Aleksandrovac je danas, usled pogoršanja epidemiološke situacije, proglasila vanrednu situaciju.

Vanredna situacija proglašena je na predlog Zavoda za javno zdravlje Kruševac, Kako prenose lokalni mediji u Aleksandrovcu je 10 novih pozitivnih, a u Kruševcu ih je do sada ukupno pozitivnih 342.

Izvor: Rtv.rs

Link: http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/vanredna-situacija-proglasena-i-u-trsteniku-i-aleksandrovcu_1142907.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply