Turska kompanija u februaru pocinje sa radom u Krusevcu!

Na prijemu kod gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića postignut je dogovor rukovodstva grada i turske kompanije „ERSTE“ o otvaranju pogona za proizvodnju PVC stolarije, u kruševačkom “Savremenom Domu” u restrukturiranju, koji bi uposlilo 50 radnika. Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji biće potpisan iduće nedelje, a proizvodnja bi trebalo da krene 15. februara.

 

 

Nakon što je gradsko rukovodstvo ukazalo na potencijale grada, turska kompanija spremna je da investira u naš grad, istakao je gradonačelnik Gašić, čime bi se rešilo pitanje „Savremenog doma“ u restrukturiranju, ali posle jedne neuspele privatizacije vrlo obazrivo se ulazi u pregovore.

Generalni direktor DIP Savremeni dom Nikola Vulović kaže da pregovori sa turskom kompanijom „Erste“ traju već mesec dana i spremni su da osim proizvodnje PVC stolarije koja će krenuti polovinom februara, investiraju 3 miliona evra i uposle 300 radnika „Savremenog doma“, a u razmatranju je i privatizacija preduzeća sa svim objektima i ukupnim brojem radnika.

Direktor turske kompanije „ERSTE“ Muamer Ozđan ističe da je bio uveren da je srpska privreda zatvorena za ulaganje, ali je u Kruševcu naišao na razumevanje gradske uprave i žele da prošire paletu svojih proizvoda i pokrenu proizvodnju nameštaja. Uvereni su da su u Kruševcu našli dobre partnere.

Sastanku kod gradonačelnika prisustvovali su i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Kruševac Predrag Marković, i predsednik Samostalnog sindikata u Kruševcu Milenko Mihajlović.

 

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply