Turska kompanija otvara proizvodnju u Kruševcu

turci_kod_Gašića

U planu turske kompanije Ju-Ej-Aribot, koja se bavi proizvodnjom ženskih čarapa, je otvaranje fabrike u Kruševcu. Vlasnika Arifa Kazdala, tokom popodneva, u svom kabinetu, primio je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić

turci_kod_Gašića

Kompanija Ju.Ej.Aribot koja se bavi proizvodnjom ženskih čarapa, planira otvaranje pogona u Kruševcu, koji bi u prvo vreme upošljavao 100 radika, a kasnije i više. Čarape će biti namenjene, pre svega za izvoz na rusko, belorusko, ukrajinsko i rumunsko tržište, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

S obzirom na to da smo pre mesec dana imali još jednu tursku kompaniju koja je dovezla svoje mašine, nadam se da ćemo vrlo brzo i ovaj pogon za proizvodnju ženskih čarapa da otvorimo. Ono što nam, takođe, daje jednu dobru referencu jeste da smo mi jako puno dobrih šnajdera imali u Kruševcu koji su radili u Jastri i Zvezdi, tako da je to jedan od preduslova za rad na modernim mašinama, a iz razgovora vidim da je vrednost tih mašina koje bi došle ovde preko dva miliona evra – istakao je Gašić.

Razgovarano je o najpovoljnijoj lokaciji u gradu za otvaranje fabrike, a jedna od potencijalnih je Savremeni dom.

Vlasnik firme koja uspešno posluje u Istanbulu, Ušaku i litvanskom Viljnusu, Arif Kazdal, rekao je da je reč o ozbiljnoj firmi, koja bi, ukoliko dogovor bude postignut, počela sa radom za šest meseci.

Odlučili smo se za Kruševac zbog slobodne zone i velikog broja nezaposlenih – naglasio je Kazdal.

U fabrici u Turskoj, mesečno se proizvede oko 5 miliona komada čarapa, u Litvaniji upola manje, dok bi iz buduće fabrike u Kruševcu trebalo da izađe oko 4 miliona.

Izvor: RTK, Blic rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply