Turska firma Erste u ponedeljak počinje proizvodnju u Savremenom domu

Foto:Ilustracija; www.sxc.hu

Turska firma „Erste“ otvoriće u Kruševcu početkom iduće nedelje prvi pogon za proizvodnju nameštaja i PVC stolarije.

Foto:Ilustracija; www.sxc.hu

Erste će zaposliti 35 radnika, najavio je vlasnik kompanije Muamer Ozđan.

On je prilikom potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa drvno-prerađivačkom industrijom „Savremeni dom„, rekao da će „Erste“ kompanija nastojati da do kraja godine zaposli 300 ljudi iz Kruševca.

„Planiramo da proširimo proizvodne pogone sa PVC i drvne industrije na tekstil i aluminijumsku industriju i da najpre zaposlimo radnike Savremenog doma, a onda i nezaposlene sa evidencije Nacionalne službe“, kazao je Ozđan.

Rekavši da su prethodne pripreme već završene u Turskoj, Ozđan je najavio početak proizvodnje u Kruševcu već u ponedeljak. Tokom prethodne posete gradskoj upravi, vlasnik turske kompanije je kazao da će ta firma u „Savremeni dom“ uložiti oko tri miliona evra.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, kazao je novinarima da je „Erste“ kompanija jedna od pet, koja je Agenciji za privatizaciju dostavila pismo o namerama za privatizacijuSavremenog doma„.

„Ovo je znak da se krećemo ka revitalizaciji odnosno proizvodnji, koja je Kruševcu bila neophodna„, rekao je Gašić i dodao da su pored ove kompanije za kupovinu drvno – prerađivačke industrije zaintresovane i firme iz oblasti energetike, kao i beogradska kompanija, koja se bavi proizvodnjom panela za avionsku industriju.

„Savremeni dom“ je ranije privatizovala beogradska kompanija „Idea projekt i ugovor sa tom firmom je raskinut polovinom 2010. godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply