Turističko-ugostiteljsko preduzeće Župa pokrenulo stečaj

Rubin i Evropa restaroani i hoteli

Poslovodstvo turističko-ugostiteljskog preduzeća „Župa“ u Kruševcu pokrenulo je stečaj zbog višemesečne blokade računa i otežanog poslovanja.

Rubin i Evropa restaroani i hoteli

Direktor te firme Aleksandar Baraga je agenciji Beta rekao da je to pravni put ka reorganizaciji koju pripremaja poslovdstvo „Župe“, u okviru koje posluje i hotel „Rubin“, ističući da je bitno da taj hotel nastavlja da radi.

„Pripremamo plan reorganizacije koji podrazumeva i optimalizaciju broja radnika, troškova, „unapredjivanje postojećih usluga, odnosno preduslove za opstanak u veoma teškim privrednim okolnostima“, kazao je Baraga.

Rok da se kraljevačkom Trgovinskom sudu preda plan reorganizacije je tri meseca od dana pokretanja stečaja, koji je otvoren 9. septembra.

Istovremeno sa uvodjenjem stečaja, radnicima, kojih je bilo stotinak, prestao je radni odnos i oni su upućeni na biro za zapošljavanje.

Prema Baraginim navodima, trenutno je radno angažovano oko 40 ljudi.

Predsednik Samostalnog sindikata u „Župi“ Miroslav Lukić je agenciji Betu kazao da se zaposlenima duguje 20 plata iz 2012, 2013. i ove godine, uz ocenu daje realno da hotel „Rubin“ opstane sa 40-ak radnika.

Nekadašnja turištičko ugostiteljskaradna organizacija „Župa“ privatizovana je 2007. godine, kada je većinski vlasnik postala kompanija BBS invest, koja posluje u okviru grupe Veranomotors.

Tokom proteklih godina prodata su neka od omiljenih svratišta Kruševljana, poput bifea Zlatno burence i Fontana, potom poslastičarnice Bagdalino, pivnice TOP. Restoran „Bagdala“ potpuno je ruiniran, dok je sala hotela „Evropa“ izdata Kinezima.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply