Tužilaštvo nastoji da zataška slučaj u kome je doktor primio preko reda popadiju, dok je drugoj pacijentkinji umirala beba u stomaku!

Dragana Krkić sa jednogodišnjim sinom

POSLE HORORA U PORODILIŠTU, AGONIJA U ISTRAZI Kruševac: Beba umrla u stomaku, tužilac još ćuti! Dragana Krkić (33) iz Ćićevca, kojoj je pre nepunih godinu dana ćerka umrla u stomaku dok je čekala da lekari nađu slobodan termin za porođaj, još proživljava agoniju, jer tužioci većaju da li su lekari krivi!

Dragana Krkić sa jednogodišnjim sinom

Dragana Krkić sa sinom, Foto: privatna arhiva

Osim potvrde Zavoda za sudsku medicinu u Nišu da lekari nisu prepoznali početak porođaja i da se beba ugušila u stomaku, Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu razmatra da li ima dokaza da ginekologa dr Zorana Hadži Ranđelovića optuži za smrt bebe!

– Tražim samo pravdu za svoje dete! Mojoj devojčici bi sada bilo 11 meseci. Moj bol ništa ne može da ublaži. Otišla sam zdrava i sa živim detetom, a od njih sam izašla praznih ruku sa bolom koji ću osećati dok sam živa. Ne dao bog nikome ovo što sam preživela, jer znam koliko boli! Preplakala sam dok sam čitala nalaz sudsko-medicinskog veštačenja i obaveštenje iz tužilaštva. I pored potvrde sudske medicine da su lekari krivi, oni još razmatraju – kaže za „Alo!” Dragana Krkić iz Ćićevca, majka trogodišnjeg dečaka, koji je kobnom greškom lekara izgubio sestru.

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu je 2. oktobra 2017. obavestilo Draganu Krkić da su po njenoj krivičnoj prijavi koju je podnela protiv lekara zbog sumnje da je počinio teško delo protiv zdravlja ljudi sproveli sudsko-medicinsko veštačenje, ali da nisu odlučili o podizanju optužnice.

Zavod za sudsku medicinu iz Niša je 30. avgusta 2017. utvrdio da se beba ugušila u stomaku zbog nedostatka kiseonika!

– Do udisanja plodove vode i smrti bebe došlo je 14. decembra 2016. u večernjim satima. Podatak da je porodilja baš tada osećala jake bolove u preponama i jako pomeranje bebe ukazuje na to da je dete bilo bez dovoljne količine kiseonika. Lekari nisu prepoznali početak porođaja. Prisustvo lekara uz postelju i procena tegoba na koje se žalila, kao i starost njene odmakle trudnoće, uslovio bi hitan pregled i carski rez – navodi se u sudsko-medicinskom nalazu o smrti bebe.

Dragana Krkić je četiri dana molila da je porode jer je imala blago povišenu temperaturu, mučninu i jake bolove u stomaku i preponama. Međutim, u operacionu salu su je odneli tek kada su na ultrazvuku videli da je beba mrtva!

– Termin za porođaj bio je 10. decembar. Otišla sam dan ranije, po dogovoru sa dr Zoranom Hadži Ranđelovićem. Kada sam pitala: „Što me ne porađate, loše mi je?“, uradili su pregled i videli da bebi ne kuca srce. Onesvestila sam se od šoka, a kad sam se ponovo probudila,vrištala sam i  od muke vikala: „Porađajte me, dok ne umrem od sepse, kod kuće imam malo dete!“ – ogorčeno kaže Dragana Krkić i poručuje da neće odustati dok ne istera pravdu.

 

Primao pacijente preko reda

Dragana kaže da je lekar posle smrti bebe pozvao njenog supruga i oca u svoju ordinaciju i pitao da li hoće da povuku krivičnu prijavu.

– Rekao je mom ocu: „Dobro bi bilo da se to povuče, da se ne povlačimo po sudovima. Ostalo mi je samo dve i po godine do penzije“. Na pitanje moje majke: „Zašto ste primili popadiju preko reda i obavili još tri carska reza dok je moja ćerka ležala u mukama?!” pravdao se govoreći: „Ovo mi je prvi put da za sve godine prakse izvadim mrtvu bebu!“ – kaže Dragana Krkić.

Alo.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply