Tuča na groblju u Jablanici – meštani koji održavaju groblje se potukli sa sakupljačima sekundarnih sirovina, jedan učesnik tuče sa teškim povredama zbrinut u Nišu

OBRAČUN NA GROBLJU KOD KRUŠEVCA – Braća se potukla sa skupljačima sirovina, stariji zadobio hematom na mozgu!

Groblje Orlovača

Prema nezvaničnim informacijama, policija je obaveštena o ovom događaju, a jedna patrola je čak i intervenisala na groblju.

Jova D. (46) i njegov brat Žarko (44) napadnuti su prekujuče, na zadušnice, u selu Jablanica kod Kruševca na lokalnom groblju koje održavaju, kad su se navodno sukobili sa sakupljačima sekundarnih sirovina S. V. (27) i S. V. (13). Incident na seoskom groblju desio se u subotu oko 12.10 časova.

– Jova i Žarko su kao i svakog dana održavali groblje, a u jednom momentu su primetili sakupljače sirovina iz drugog mesta.

Rekli su im da su zadušnice i da pokupe sve što su do tog trenutka našli i idu, jer su oni odgovorni za groblje i održavaju ga – pričaju meštani Jablanice:

– Međutim, S. V. i maloletnik su se pobunili, počeli su da se svađaju, a na kraju i tuku. U obračunu su braća izvukla deblji kraj, a Jovo se popodne javio u kruševačku bolnicu.

Tamo su mu konstatovane teške povrede, pa je s hematomom na mozgu prebačen u KC Niš – dodaju meštani i navode da je u tom momentu na groblju bilo mnogo ljudi. Kako kažu, iznenađeni su incidentom jer braću Jovu i Žarka svi u selu vole i poštuju.

– Oni su preuzeli na sebe da čiste groblje i otkad to rade, nema problema. Vrlo su pedantni, vode računa, kod nas na groblju nikad nema korova, a kad padne sneg, sve je savršeno očišćeno – kažu sagovornici:

– Svako ko dođe u selo iznenadi se kad vidi groblje, s obzirom na to da je reč o vrlo malom naselju, koje čak nema ni prodavnicu.

Mnogo nam je žao što je Jova povređen i nadamo se da će se brzo oporaviti. Prema nezvaničnim informacijama, policija je obaveštena o ovom događaju, a jedna patrola je čak i intervenisala na groblju.

Izvor: Alo.rs

Link: https://www.alo.rs/vesti/hronika/alo-groblje-tuca-krusevac/355310/vest

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply