Trudnica Tamara Milić je pre godinu dana preminula od sepse, a i dalje nema odgovora na pitanje ko je u Opštoj bolnici Kruševac loše uradio svoj posao i dozvolio da trudnica dobije sepsu i umre!

Trudna Tamara je dobila sepsu i preminula: Ni posle godinu dana, nema odgovora na pitanje ko je kriv – Tamara Milić iz Kruševca preminula je 1. avgusta prošle godine u KC Niš, gde je prebačena nakon što je u Opštoj bolnici Kruševac dobila sepsu

Foto: Facebook/Pravda za Tamaru Milić

Prvog avgusta navršila se godina od smrti porodilje Tamare Milić iz Kruševca, koja je preminula u Kliničkom centru Niš, a sa njom se ugasio život i njene nerođene bebe. Mlada trudnica preminula je u niškom Kliničkom centru nakon što je prebačena iz Opšte bolnice u Kruševcu. Tamo je dobila sepsu, a ni posle godinu dana odgovora na pitanje Tamarinih najbližih: „Ko je kriv za njenu smrt?“ i dalje nema.

Da je bol podjednako jaka, priča za Telegraf.rs njena rođaka, Jelena Ilić.

Šta da vam kažem, osim da bol za njom ne jenjava. Ostaće u našim srcima dok smo živi tuga za njenu mladost. Istina se nikada neće saznati kao i uvek, a pogotovo sada, bilo šta drugo da kažem bilo bi suvišno – kaže kratko Jelena.

Ona je 1. avgusta, na godišnjicu smrti, Tamari posvetila bolne reči.

Na današnji dan si nas napustila, godinu dana kako nisi sa nama, bol i tuga ne jenjavaju. Zašto su ti to uradili? Milion pitanja, a nigde odgovora. Anđele naš, počivaj u miru, nismo te i nikada te nećemo zaboraviti, u našim si srcima – napisala je Jelena.

Podsetimo, Tamara je, kako su pričali njen suprug Lazar i njena sestra Marijana, bila zdrava trudnica čija je trudnoća bila regularna. Ipak, kada je u sedmom mesecu trudnoće dobila bolove u predelu levog bubrega, otišla je Opštu bolnicu Kruševac gde su joj, kako tvrde njeni najbliži „medicinski radnici rekli da je razmažena, da ne histeriše i da se ne prenemaže“.

– Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali 4 dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen – ispričao je posle njene smrti Tamarin suprug.

Kako je naveo, tamo je nisu gledali i pazili, a on je išao sam da je presvlači i kupa.

– Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile „nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš“ – ispričao je Milić i dodao da je njegova supruga u tom trenutku umirala od sepse.

Tamara je potom prebačena u niški Klinički centar, ali joj nažalost nije bilo pomoći. Ona i njena beba umrli su 1. avgusta.

Pravda za Tamaru

Smrt mlade trudnice izazvala je ogorčenost velikog broja Kruševljana koji su izašli na ulice i protestovali tražeći Tamarin zakon. Protest „Pravda za Tamaru – Sačuvajmo sve trudnice i bebe“ zahtevao je bolji tretman trudnica u zdravstvenim ustanovama uz nadu da se slučaj ove mlade žene više nikad ne ponovi.

U kruševačkoj bolnici, gde je Tamara preminula, izvršen je inspekcijski nadzor i naloženo im je sprovođenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika – lekara, koji su učestvovali u lečenju Tamare Milić.

PROČITAJ JOŠ:  HAVARISANA VOZILA IZLOŽENA KOD HALE SPORTOVA: U ovim uništenim vozilima su stradali ljudi

Ipak, na naša pitanja Ministarstvu zdravlja da li je slučaj razjašnjen posle godinu dana, da li je neko od lekara odgovarao za Tamarinu smrt, kao i šta je utvrđeno prilikom inspekcije, do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili odgovore.

Izvor/Foto: Telegraf.rs

Link: https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3220816-trudna-tamara-je-dobila-sepsu-i-preminula-ni-posle-godinu-dana-nema-odgovora-na-pitanje-ko-je-kriv

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply