Trudnica Tamara Milić je pre godinu dana preminula od sepse, a i dalje nema odgovora na pitanje ko je u Opštoj bolnici Kruševac loše uradio svoj posao i dozvolio da trudnica dobije sepsu i umre!

Trudna Tamara je dobila sepsu i preminula: Ni posle godinu dana, nema odgovora na pitanje ko je kriv – Tamara Milić iz Kruševca preminula je 1. avgusta prošle godine u KC Niš, gde je prebačena nakon što je u Opštoj bolnici Kruševac dobila sepsu

Foto: Facebook/Pravda za Tamaru Milić

Prvog avgusta navršila se godina od smrti porodilje Tamare Milić iz Kruševca, koja je preminula u Kliničkom centru Niš, a sa njom se ugasio život i njene nerođene bebe. Mlada trudnica preminula je u niškom Kliničkom centru nakon što je prebačena iz Opšte bolnice u Kruševcu. Tamo je dobila sepsu, a ni posle godinu dana odgovora na pitanje Tamarinih najbližih: „Ko je kriv za njenu smrt?“ i dalje nema.

Da je bol podjednako jaka, priča za Telegraf.rs njena rođaka, Jelena Ilić.

Šta da vam kažem, osim da bol za njom ne jenjava. Ostaće u našim srcima dok smo živi tuga za njenu mladost. Istina se nikada neće saznati kao i uvek, a pogotovo sada, bilo šta drugo da kažem bilo bi suvišno – kaže kratko Jelena.

Foto: Instagram

Ona je 1. avgusta, na godišnjicu smrti, Tamari posvetila bolne reči.

Na današnji dan si nas napustila, godinu dana kako nisi sa nama, bol i tuga ne jenjavaju. Zašto su ti to uradili? Milion pitanja, a nigde odgovora. Anđele naš, počivaj u miru, nismo te i nikada te nećemo zaboraviti, u našim si srcima – napisala je Jelena.

Podsetimo, Tamara je, kako su pričali njen suprug Lazar i njena sestra Marijana, bila zdrava trudnica čija je trudnoća bila regularna. Ipak, kada je u sedmom mesecu trudnoće dobila bolove u predelu levog bubrega, otišla je Opštu bolnicu Kruševac gde su joj, kako tvrde njeni najbliži „medicinski radnici rekli da je razmažena, da ne histeriše i da se ne prenemaže“.

– Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali 4 dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen – ispričao je posle njene smrti Tamarin suprug.

Tamara sa svojim suprugom, Foto: Instagram

Kako je naveo, tamo je nisu gledali i pazili, a on je išao sam da je presvlači i kupa.

– Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile „nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš“ – ispričao je Milić i dodao da je njegova supruga u tom trenutku umirala od sepse.

Tamara je potom prebačena u niški Klinički centar, ali joj nažalost nije bilo pomoći. Ona i njena beba umrli su 1. avgusta.

Pravda za Tamaru

Smrt mlade trudnice izazvala je ogorčenost velikog broja Kruševljana koji su izašli na ulice i protestovali tražeći Tamarin zakon. Protest „Pravda za Tamaru – Sačuvajmo sve trudnice i bebe“ zahtevao je bolji tretman trudnica u zdravstvenim ustanovama uz nadu da se slučaj ove mlade žene više nikad ne ponovi.

U kruševačkoj bolnici, gde je Tamara preminula, izvršen je inspekcijski nadzor i naloženo im je sprovođenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika – lekara, koji su učestvovali u lečenju Tamare Milić.

Ipak, na naša pitanja Ministarstvu zdravlja da li je slučaj razjašnjen posle godinu dana, da li je neko od lekara odgovarao za Tamarinu smrt, kao i šta je utvrđeno prilikom inspekcije, do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili odgovore.

Izvor/Foto: Telegraf.rs

Link: https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3220816-trudna-tamara-je-dobila-sepsu-i-preminula-ni-posle-godinu-dana-nema-odgovora-na-pitanje-ko-je-kriv

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply