Trenutno u Kruševcu nema poplava

Situacija na teritoriji grada Kruševca je stabilna, iako je u prethodna 24 časa palo 18,7 litara kiše po metru kvadratnom

Zapadna Morava se intenzivno prati jer se očekuje nadolaženje vode iz pravca Čačka.

Kako je Tanjugu rekao načelnik Ribočuvarske službe Milan Milošević, ova reka je već počela da izlazi iz korita, dok se Rasina u gornjem toku kod Brusa izlila po oranicama.

Član Štaba za vanredne situacije Dušan Todorović precizirao je da će Zapadna Morava nadolaziti u naredna 24 časa, dok je Južna Morava kod Ðunisa za sada stabilna i ne preti da ugrozi domaćinstva.

On je dodao da će štab preporučiti školama da odlože ekskurzije u prirodi.

„Snabdevanje električnom energijom je stabilno, a u Kruševca nema problema ni sa pijaćom vodom“, napomenuo je Todorović.

Direktor JKP „Vodovod“ Kruševac Milutin Tasić rekao je novinarima da je situacija na jezeru Chelije stabilna, ali da se iz predostrožnosti vrši ispust.

U opštini Trstenik danas je uvedena vanredna situacija, voda u toj opštini nije za piće već za tehničku upotrebu, a 30 domaćinstava u poplavljenom selu Grabovac je ugroženo.

Tri porodice su evakuisane. Struja je u nekim delovima u Grabovcu u prekidu, putni pravci preko novog i starog mosta i regionalni put u Ugljarevu su ugroženi.

„Ono što nam predstavlja problem jeste to što su oba izvorišta, Zvezdan i Prnjavor, poplavljeni i voda je od jutros samo za tehničku upotrebu” – rekao je predsednik opštine Miroslav Aleksić.

On je istakao da će na nekoliko punktova u gradu biti postavljene cisterne sa vodom.

Kako je Tanjugu rekao načelnik školske uprave Zoran Asković u Trsteniku će danas i sutra biti prekinuta nastava.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply