TRAMPA: Kruševac od VS preuzima Dom vojske, a predaje stanove

Dom vojske Kruševac

Bratislav Gašić, ministar odbrane, istakao je da će grad Kruševac preuzeti zgradu Doma vojske, a zauzvrat će Vojsci Srbije dati 16 stanova.

Dom vojske Kruševac

Pregovori Ministarstva odbrane i lokalne samouprave oko zgrade Doma vojske u Kruševcu traju tri godine, rekao je Gašić i dodao da je procenu vrednosti objekta uradila Uprava javnih prihoda, prenosi Beta.

„Grad je dobio mogućnost da za pet godina isplati iznos koji za Dom vojske želi da dobije Ministarstvo odbrane. Kruševac je ponudio zamenu za stanove koji se grade u naselju Prnjavor 2“, istakao je ministar.

Kruševac će platiti avans u iznosu od 10 odsto od ukupne vrednosti transakcije. Uknjiženje stanova očekuje se do kraja naredne nedelje.

Građani će biti pozvani da daju predloge kako da se osmisli prostor Doma vojske, rekao je gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

„Da li će zgrada biti rekonstruisana odlučićemo kada joj budemo definisali namenu. Sigurno je da će ovaj prostor koji je nedostajao gradu, biti višenamenski i da će čitave godine biti na raspolaganju građanima“, naveo je Nestorović.

Gašić i Nestorović nisu želeli da govore o finansijskim detaljima ove transakcije.

Vrednost kvadrata u naselju „Prnjavor 2“ je 660 evra, procenila je Direkcija za stanove Srbije.

Na osnovu tih podataka procenjuje se da će ova transakcija Grad Kruševac koštati od 800.000 do milion evra.

U zgradama u naselju „Prnjavor 2“, u kojima je u toku izgradnja 184 stana, Vojska Srbije će dobiti ukupno 46 stanova u zamenu za različite vojne objekte širom Srbije.

Dom vojske u Kruševcu nalazi se iza zgrade Gradske uprave, uz Staru zelenu pijacu. U sklopu Doma vojske su letnja bašta i košarkaški teren.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply