Trajal potpisao ugovor za proizvodnju maski za Egipatsku vojsku

(Foto: Thinkstock.com)

„Trajal“ pravi maske za egipatsku vojsku! Vredan ugovor o isporuci zaštitnih maski potpisan u kruševačkoj korporaciji. Po protokolu fabrika b i radila narednih 10 godina.

(Foto: Thinkstock.com)

Predstavnici Korporacije „Trajal“ i egipatske vojske potpisali su ugovor vredan 1,1 milion dolara koji se odnosi na isporuku zaštitnih maski za ovu godinu, a potpisan je i protokol o redovnom isporučivanju opreme za potrebe egipatske vojske u narednih 10 godina, pišu Večernje novosti.

S realizacijom ugovora kreće se u martu, a u „Trajalovoj“ Fabrici zaštitnih sredstava započeta je proizvodnja.

„Naredno potpisivanje ugovora biće u julu 2016, i taj ugovor će, kao i svaki naredni, vredeti 1,1 milion dolara“, napominje Miloš Nenezić, generalni direktor „Trajala“. – Zaštitna maska je simbol naše industrije i važno je to što je potpisan ugovor s vojskom koja se svrstava među 10 najjačih u svetu, a svakako je jedna od najbrojnijih.

Uniformu egipatske vojske trenutno nosi čak 500.000 redovnih vojnika, a sama vojska ima milion rezervista i još 31 milion obučenih ljudi koji mogu biti angažovani u svakom trenutku, a to su u praksi svi Egipćani od 18 do 49 godina.

PROČITAJ JOŠ:  Ustavni sud Srbije presudio da Toplana Kruševac nije ovlašćena da odlučuje da li korisnici grejanja mogu ili ne mogu da raskinu ugovor sa ovim preduzećem

Muhamed Usama Abdel Rahim, zastupnik egipatske vojske i „Trajala“ u ovoj zemlji, podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu:

„“Trajal“ ima kvalitetne proizvode i do sada smo poslovali bez ikakvih problema On podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu“.

Isporuka zaštitnih maski sa sobom „povlači“ i distribuciju druge robe i saradnju na različitim nivoima između vojske i srpskog preduzeća. Za sam „Trajal“ koji upošljava 1.164 radnika ovo je važan posao, a glavni preduslov je obnovljena saradnja sa Vojskom Srbije, što se uzima kao značajna referenca za inostrane poslove.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply