Trajal potpisao ugovor za proizvodnju maski za Egipatsku vojsku

(Foto: Thinkstock.com)

„Trajal“ pravi maske za egipatsku vojsku! Vredan ugovor o isporuci zaštitnih maski potpisan u kruševačkoj korporaciji. Po protokolu fabrika b i radila narednih 10 godina.

(Foto: Thinkstock.com)

Predstavnici Korporacije „Trajal“ i egipatske vojske potpisali su ugovor vredan 1,1 milion dolara koji se odnosi na isporuku zaštitnih maski za ovu godinu, a potpisan je i protokol o redovnom isporučivanju opreme za potrebe egipatske vojske u narednih 10 godina, pišu Večernje novosti.

S realizacijom ugovora kreće se u martu, a u „Trajalovoj“ Fabrici zaštitnih sredstava započeta je proizvodnja.

„Naredno potpisivanje ugovora biće u julu 2016, i taj ugovor će, kao i svaki naredni, vredeti 1,1 milion dolara“, napominje Miloš Nenezić, generalni direktor „Trajala“. – Zaštitna maska je simbol naše industrije i važno je to što je potpisan ugovor s vojskom koja se svrstava među 10 najjačih u svetu, a svakako je jedna od najbrojnijih.

Uniformu egipatske vojske trenutno nosi čak 500.000 redovnih vojnika, a sama vojska ima milion rezervista i još 31 milion obučenih ljudi koji mogu biti angažovani u svakom trenutku, a to su u praksi svi Egipćani od 18 do 49 godina.

Muhamed Usama Abdel Rahim, zastupnik egipatske vojske i „Trajala“ u ovoj zemlji, podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu:

„“Trajal“ ima kvalitetne proizvode i do sada smo poslovali bez ikakvih problema On podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu“.

Isporuka zaštitnih maski sa sobom „povlači“ i distribuciju druge robe i saradnju na različitim nivoima između vojske i srpskog preduzeća. Za sam „Trajal“ koji upošljava 1.164 radnika ovo je važan posao, a glavni preduslov je obnovljena saradnja sa Vojskom Srbije, što se uzima kao značajna referenca za inostrane poslove.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply