Trajal i FAM imaju perspektivu!

ministar-o-privredi

Ministar privrede Željko Serić priumetio je u Kruševcu da su ovdašnje fabrike FAM I Trajal na putu održivog poslovanja. Govoreći o fabrici FAM, ministar je istakao da je ona dovedena na ivicu propasti tokom prethodne privatizacije te firme koja je bila u vlasništvu Nibens grupe.

ministar-o-privredi

 

 

– Dug FAM-a iznosi 45 miliona evra, od čega su 40 miliona evra stari dugovi, a 17 miliona evra kamate. FAM duguje jedan deo državi, a drugi deo komercijalnim poveriocima, pa ćemo u narednih mesec dana paralelno sa pripremom plana reorganizacije za to preduzeće biti obavljeni razgovori sa velikim poveriocima FAM-a, reko je ministar. Takođe, on je kazao da ta fabrika trenutno uspešno plaća sve aktuelne obaveze i da može da ima održivo poslovanje i da ima sjajnu tehnologiju.

Govoreći o Trajal koorporaciji, Sertić je naveo da je dug te kompanije oko 130 miliona evra, podsetivši da je nakon raskida privatizacije sa stranim partnerom tadašnje rukovodstvo kompanije uspelo dosta da uštedi i smanji rashode, kao i da povrati poverenje kupaca.

PROČITAJ JOŠ:  Raspisan OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS medicinskih radnika za rad u novoj Kovid bolnici u Kruševcu, oglas raspisan za 641 medicinskog radnika

Najavio je da će dve od ukupno četiri fabrike iz sastava Trajal koorporacije biti privatizovane. Preostale dve iz namenske industrije su važne za odbrambeni sistem zemlje i one će, kako je rekao, “u drugom poslovnom ambijentu biti ponuđene na tržištu”.

Miloš Nenezić. generalni direktor Korporacije “TRAJAL” je naveo da u ovom kolektivu trenutno radi 1.244 radnika istakavši da je kroz socijalni program firmu napustilo 297 radnika, da je u planu kroz drugi socijalni program da ode još njih 77, kao i da je 75 radnika otišlo u penziju.
Nenezić je potvrdio da će dve fabrike Trajala iz namenske industrije pripasti u nadležnost Ministarstva odbrane, a da će za preostale dve biti pronađen strateški partner, koji će omogućiti dalji razvoj preduzeća.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply