Tradicionalno plivanje za Časni Bogojavljenski krst biće organizovano u Varvarinu i u Brusu, u Kruševcu samo sečenje kolača

U KRUŠEVCU SAMO SEKU KOLAČ, U DVE OPŠTINE SE I PLIVA BEZ PUBLIKE: Bogojavljenje u vreme epidemije u Rasinskom okrugu

У КРУШЕВЦУ САМО СЕКУ КОЛАЧ, У ДВЕ ОПШТИНЕ СЕ И ПЛИВА БЕЗ ПУБЛИКЕ: Богојављење у време епидемије у Расинском округу

Foto: Arhiva Novosti

TRADICIONALNO plivanje za Časni Bogojavljenski krst biće organizovano u Varvarinu i u Brusu, ali ne i u Kruševcu.

Na prilagođene načine se usled epidemije virusa korona sutra obeležava Bogojavljenje. U Štabu za vanredne situacije grada Kruševca odlučeno je da se ove godine samo obavi čin sečenje slavskog kolača, dok nadmetanja na Zapadnoj Moravi u Beloj Vodi i na Rasini u mestu Šavrane neće biti. U crkvama Eparhije kruševačke održavaju se liturgije.

Foto: Arhiva Novosti

Na Velikoj Moravi u Varvarinu plivaće se u selu Varvarin,ali bez publike. Kako je predočeno, liturgija u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u opštini Varvarin počinje od osam, posle čega će se litija uputiti do istoimenog sela.

Usled epidemiološke situacije, plivanje za časni krst odvijaće se uz poštovanje preventivnih mera, što naglašavju i u Turističkoj organizaciji opštine Brus, gde će se uz blagoslov crkvene opštine Dupci organizovati plivanje za Časni krst na jezeru Ćelije od 11 sati.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/955766/krusevcu-samo-seku-kolac-dve-opstine-pliva-bez-publike-bogojavljenje-vreme-epidemije-rasinskom-okrugu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply