Totalna neorganizovanost MUP-a, ogromna gužva i čekanje od po nekoliko sati za zamenu stare vozačke dozvole novom!

MUP Kruševac gužva

Najgore u Kruševcu – U Kruševcu, redovi su možda i najduži, jer kako pričaju građani, čeka se i po nekoliko sati, a na red se dolazi zorom.

MUP Kruševac gužva

 

 

Poslednji rok za zamenu starih, papirnih vozačkih dozvola je 10. jun. Iako je zamena bila moguća u poslednjih nekoliko godina, dosta je i onih građana koji su sačekali poslednji trenutak, pa su se u pojedinim policijskim stanicama stvorili redovi u kojima se čeka i duže od sat vremena. Ubedljivo najveće gužve su u centralnim policijskim stanicama u Kruševcu, Beogradu, Novom Sadu…

Zbog preopterećenosti informacionog sistema dnevno se prima samo 80 zahteva pa pojedinci dolaze u zgradu Policijske uprave u 4 ili 5 sati ujutro kako bi zauzeli što bolje mesto u redu. Naravno, uvek postoji i varijanta „preko veze“…

– Otišla sam da zakažem za predaju dokumenata za promenu vozačke dozvole u 7 sati i unutra je već bilo 30,40 ljudi, možda i više. U istom redu stoje oni koji zakazuju termin i oni koji predaju dokumentaciju. Sačekala sam malo a onda izašla i pozvala nekoliko poznanika koji rade u policiji. Njih 5-6 me je „otkačilo“ da bih na kraju uspela da izmolim varijantu da dođem kasno popodne i donesem neophodnu dokumentaciju. Za desetak dana idem da podignem novu dozvolu – govori o svom iskustvu Kruševljanka koja je, iz razumljivih razloga, želela da ostane anonimna.

Šta sve da pripremite

Nova vozačka dozvola košta 1.572 dinara i može da se izvadi na dva načina, odlaskom u policijsku stanicu gde se predaje zahtev, ili putem E-uprave, ali iskjučivo uz čipovanu ličnu kartu.

U policijskoj stanici, uz zahtev se prilaže stara vozačka dozvola, uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, lična karta i dokaz o plaćenoj naknadi troškova. Po želji možete doneti i jednu fotografiju 50×50 mm u analognom obliku.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply