Toplani blokiran račun, energenata ima za 15 dana

grejanje, radijator

Ukoliko danas ili sutra ne dođe do deblokade postoji opasnost da račun ovog preduzeća blokiraju i banke

grejanje, radijator

Javno preduzeće „Srbijagas“ blokiralo je račun kruševačke Toplane zbog duga od 40 miliona dinara. Direktor kruševačke Toplane Dragan Azdejković rekao je da blokada računa može ozbiljno može ugroziti grejnu sezonu.

Azdejković kaže da ukoliko danas ili sutra ne dođe do deblokade postoji opasnost da račun ovog preduzeća blokiraju i banke tako da se može dogoditi da se iznos blokade uveća.

„Juče nas je blokirao Srbijagas. Naš račun je u blokadi za 40 miliona dinara. Ako se račun ne odblokira, to će ozbiljno ugroziti grejnu sezonu jer mi energente, kao što je mazut i neke vrste uglja, kao i železnički prevoz moramo da platimo i to je onda veliki problem“, objasnio Azdejković.

On nije osporio činjenicu da je u prethodnom periodu dolazilo do kašnjenja u isplati prema Srbijagasu napominjući da je kruševačka Toplana jedina koja je blokirana. Kruševačka Toplana trenutno raspolaže sa zalihama uglja koje su dovoljne za narednih 15 dana. „Hladni talas će potrajati narednih sedam, osam dana i mi smo za to spremni, a jedan kotao radi i tokom noći“, rekao je direktor Toplane.

Građani ovom javnom preduzeću duguju oko 120 miliona dinara, a privreda za oko 20 miliona dinara više. Toplana u Kruševcu greje oko 8.000 korisnika odnosno domaćinstva i većinu ustanova i institucija – oko 75 odsto grada.

Izvor: Kurir info portal

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply