Toplana Kruševac ima ogromne planove za 2013. godinu

toplana1

Planirane investicije JP „Gradska toplana“ Kruševac u ovoj godini iznose oko 300 miliona 904 hiljade dinara od čega je Iz budžeta grada predviđeno 28 miliona, iz sopstvenih sredstava 33 miliona i 200 hiljada, a iz ostalih izvora blizu 240 miliona dinara.

toplana1

Sredstva iz budžeta namenjena su za kapitalne subvencije ovom Javnom preduzeću i biće upotrebljena za početak izgradnje postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije, otkup opreme postrojenja „Toplana“ AD u likvidaciji i rekonstrukciju magistralnih distributivnih toplovoda od sale „Soko“ do Gerontološkog centra, u zoni ulice Dostojevskog i drugih kaže v.d. direktora kruševačke Toplane Dragana Azdejkovića.

Ono što mi očekujemo kapitalno ove godine, je izmena toplovodne mreže u centru grada, jer se pokazalo da u tom delu grada imamo gubitke i do 240 kubika tople vode. Sa tim poslom bi trebalo da krenemo u septembru, ako dozvole uslovi – ističe direktor Azdejković.

Ostale investicije ovog javnog preduzeća biće finansirane iz sopstvenih sredstava u iznosu od 33 miliona 200 hiljada dinara.

Veoma bitno za građane je i ugradnja kalorimetara prema programu rehabilitacije sistema daljinskog grejanja.

To će olakšati i nama i građanima, prvo da oni znaju koliko troše, da smanjuju potrošnju prema svojim finansijskim mogućnostima, a sa naše strane tako ćemo najoptimalnije organizovati našu proizvodnju.

Kapitalnim, Dragan Azdejković takođe smatra i stabilizaciju kruševačke Toplane, kroz pokušaj novog načina organizacije i svođenja na minimum velikog finansijskog gubitka početkom naredne grejne sezone.

Izvor RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply