Tek u aprilu lepše vreme – nedeljna prognoza vremena

 

Pravo proleće i više temperature početkom aprila. Baba Marta ne posustaje, tako da kišno i hladno vreme Srbiju neće napuštati sve do početka aprila

 

Baba Marta ne posustaje, tako da kišno i hladno vreme, uz snežne padavine na planinama, Srbiju neće napuštati sve do početka aprila.

 

Temperature će se do kraja marta ponovo spuštati ispod nule, i to čak i do minus šest stepeni. Meteorolozi za danas najavljuju slab mraz.

Slab mraz zadržaće se i sutra, ali će temperatura porasti, tako da će živa u termometru ići i do 12. podeljka – kažu u „Meteosu“. – Biće i više sunčanih intervala, ali je na severu zemlje krajem dana moguća kiša. Početak sledeće sedmice doneće oblake i kišu u sve krajeve zemlje, a novo zahlađenje očekuje nas u noći između nedelje i ponedeljka.

Tople jakne, kape i rukavice ponovo će zatrebati u utorak i sredu, jer će, prema prognozama, susnežica i sneg ponovo „sleteti“ u niže krajeve zemlje. Maksimalna temperatura biće oko pet stepeni. Od četvrtka će biti malo toplije sa maksimalnom dnevnom temperaturom do devet stepeni, ali već od petka ponovo se očekuje kiša i zahlađenje. Tome će se jedino obradovati skijaši, jer se na planinama tokom sledećeg vikenda ponovo očekuju snežne padavine.

Zima bi, prema prognozama, našu zemlju trebalo da napusti početkom aprila, kada će padavine prestati, a temperature konačno porasti.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply