Taksisti ostaju na staroj taksi stanici kod Nove pijace

taksisti_Krusevac

Privremeno suspendovana Odluka o izmeštanju taksi stajališta kod Nove pijace

taksisti_Krusevac

JP „Poslovni centar“ je na zahtev korisnika tezgi i lokala na Novoj zelenoj pijaci pokrenuo inicijativu da se taksisti izmeste sa svog stajališta ispred pijace, a da im se ustupi deset parking mesta, pedesetak metara dalje u Puškinovoj ulici, bivša Aljendeova, s’ obzirom da na ovoj pijaci ima 307 kortisnika tezgi i 50 lokala…

Nakon ove odluke kruševački taksisti organizovali su protestnu vožnju od Nove pijace do zgrade Gradske uprave,

– Tražimo da se taksi stanica kod Nove pijace koja je na toj lokaciji 15 godina vrati na mesto na kome je bila, da se stanica Centar ne izmešta sa postojeće lokacije, da se stavi van snage odluka o jedinstvenoj boji za sva taksi vozila, zbog udruženja koja su u gradu poznata, da se stane na put linijskim taksistima i da se pooštri kontrola nelegalnih taksista – rekao je Veroljub Rakezić, predstavnik taksista.

Taksisti su čak najavili da će blokirati grad, ukoliko njihovi zahtevi ne budu usvojeni.

U cilju pronalaženja kompromisnog rešenja za novonastalu situaciju izazvanu Odlukom o izmeštanju taksi stajališta kod Nove pijace, koja je izazvala ogorčenost i nezadovoljstvo, Gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić primio je predstavnike taksi udruženja.

Nakon diskusije, tokom koje je saslušao predloge i sugestije predstavnika Udruženja taksista, gradonačelnik je izjavio, da se do daljnjeg, privremeno suspenduje Odluka o izmeštanju taksi stajališta kod Nove pijace, i da su glasine, koje se po istom pitanju odnose na centar grada netačne.

Taksisti imaju obavezu da izaberu novog predstavnika u Savetu za bezbednost saobraćaja grada Kruševca, s obzirom na njihovu tvrdnju da dosadašnji član ovog tela nije njihov predstavnik.

Gradonačelnik je naglasio da se do kraja juna u Kruševcu, očekuje regulisanje poslovanja u ovoj oblasti, koja između ostalog podrazumeva i rešavanje problema divljih  i linijskih taksista, kao i boju vozila. Sastanku su prisustvovali i načelnik gradske uprave, Bojan Bjelanović, u ime Saobraćajne policije Policijske uprave u Kruševcu, Gordan Jovanović i direktor JP Poslovni centar, Dragi Marković.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply