Takmičenje u obaranju ruku u Kruševcu obeležila prosidba nakon oborene ruke!

Slobodan traži ruku svoje devojke Marije u ringu

Kruševac: Oborio ruku i – zaprosio devojku! Na prvom međunarodnom sportskom turniru „Lazarev megdan“ junak megdana je postao Slobodan Novaković. Na opšte oduševljenje posetilaca, zaprosio Beograđanku Mariju Tašić

 Slobodan traži ruku svoje devojke Marije u ringu

Slobodan traži ruku svoje devojke Marije u ringu

NA prvom međunarodnom turniru „Lazarev megdan“ u Kruševcu ovog vikenda bilo je svega. Jer, potezima su takmičari obarali ruku, ali i obarali s nogu. Tako je junak megdana postao Slobodan Novaković iz Čelareva (25), koji je u ringu zaprosio Beograđanku Mariju Tašić (29)! Na opšte oduševljenje učesnika i posetilaca manifestacije, lepa devojka je rekla – da.

Marija, dizajnerka tekstila i slikarka, nije ni sanjala da će se iz Kruševca vratiti sa vereničkim prstenom.

– Nisam uopšte posumnjala da se sve ovo sprema – priča za „Novosti“ uzbuđeno Marija Tašić. – Zajedno smo tri godine i posle ove prosidbe imaćemo i zajedničke planove.

Slobodan nam otkriva da je dugo smišljao kako da izabere najsrećniji trenutak da zaprosi voljenu devojku, a da je nekih nedelju dana uoči „Lazarevog megdana“ odlučio da to uradi u ringu.

– Vrlo malo ljudi je znalo šta ću da uradim, najvažnije da Marija nije znala – kaže nam Slobodan.

Turnir je i počeo tako što je, simbolično, na poziv organizatora, Slobodan „izazvao“ Mariju da odmere snage u obaranju ruku. Posle svega nekoliko sekundi „pobedila“ je Marija, posle čega se Slobodan latio mikrofona i postavio sudbonosno pitanje. Kasnija nadmetanja u okviru 13 supermečeva u trajanju od po šest rundi prošla su, posle ovakve uvertire, u sjajnom raspoloženju.

Obarači ruke poručuju da je njihov sport na dobrom putu da se omasovi, iako se u Srbiji još tretira kao nova disciplina.

– U svetu i u Evropi sportsko obaranje ruku ima tradiciju od oko 40 godina, dok je kod nas sport oživeo od 2009. godine – predočava za „Novosti“ Igor Kostić ispred Saveza Srbije za sportsko obaranje ruku. – Već smo uspeli, međutim, da organizujemo šest državnih i više regionalnih prvenstava, a ovog maja prvi put smo se pojavili na Evropskom šampionatu u Sofiji i u konkurenciji od 900 takmičara osvojili više četvrtih i petih mesta što je odličan rezultat.

 

NADMETANjE U SALI

U KRUŠEVAČKOJ sali Doma sindikata na sceni se nadmetalo 26 takmičara iz Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. A domaćin nadmetanja bio je Klub sportova snage „Huk“ iz Trstenika. – Trenutno jedini u okrugu negujemo obaranje ruke, postojimo pet godina i među 10 aktivnih sportista imamo pet reprezentativaca – ističe za „Novosti“ trstenički „obarač“ Nenad Smiljković.

 

OBARAČ I ADVOKAT

BUGARSKA se smatra balkanskom kolevkom u obaranju ruke.

– Želja mi je da jednog dana obaranje ruke postane nacionalni sport u državama gde danas nije u vrhu popularnosti – poručuje nam Janis Ilijev (25). – Treniram već 10 godina, a, inače, radim kao advokat.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply