Svetski dan voda obeležen i u Kruševcu

Kruševljani obeležavaju Svetski dan voda – Svetski dan voda, 22. mart, Kruševac i ove godine obeležava brojnim aktivnostima, kojima se ukazuje na značaj najvažnijeg prirodnog resursa i potrebu za njegovim očuvanjem.

Direktor JP „Vodovod Kruševac” Milutin Tasić izjavio je da se poslednjih godina permanentno unapređuje sistem eksploatacije i prerade vode sa jezera Ćelije, odakle će se pijaćom vodom snabdeva oko 120.000 ljudi.

– Ovih dana obavljamo poslednje priprema za vodosnabdevanje sa Ćelija građana Ćićevca i Varvarina. Velika investicija za proširenje kapaciteta vodosnabdevanja sa 600 na oko 1.000 litara u sekundi je gotovo završena, pa će za nekoliko meseci zdravu vodu iz Fabrike vode u Majdevu koristiti oko 200.000 građana – izjavio je direktor Tasić.

Povodom Svetskog dana voda učenici srednje Hemijske škole posetiće Fabriku vode na Rasini i detaljno se upoznati sa tehničko-tehnološkim procesom. U Parohijskom domu Crkve Lazarice, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa kruševačkog gospodina Davida, održana je tribina „Voda – izvor života”, uz prikazivanje filma „In vivo”. Na Trgu fontana 22. marta biće predstavljen edukativni projekat „Koliko znam o prečišćavanju vode”, a realizovaće ga Zavod za javno zdravlje Kruševac, stručnjaci JKP „Vodovod – Kruševac”, PU „Nata Veljković”, učenici OŠ „Dragomir Marković” i predstavnici JP „Srbijavode”.

Izvor: Politika.rs

Link: http://www.politika.rs/sr/clanak/351570/Krusevljani-obelezavaju-Svetski-dan-voda

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply