Svetosavska nagrada u humanitarne svrhe

katancevic

Dobitnik ovogodišnje Svetosavske nagrade, direktor specijalne bolnice Ribarska Banja dr Branislav Katančević, novčani deo ovog priznanja u iznosu od 40 hiljada dinara, u prostorijama konferencijske sale Pokreta za promene dr Branislav Katančević, uručio je dvema socijalno ugroženim porodicama i dvojici uspešnih đaka i sportista.

katancevic

Mnogo je lepše davati nego uzimati, tako da sam nagradu podelio sa onima kojima je pomoć potrebna i koji su na svetsoavskom putu, rekao je dobitnik ovogodišnje Svetosavske nagrade direktor Specijalne bolnice ribarska banja dr Branislav Katančević, podsetivši da je Pokret u poslednjih nekoliko godina, brojnim aktivnostima pomogo više od  hiljadu ljudi.

Osim novčanih sredstava, Pokret za promene dr Branislav Katančević obezbedio je i pakete osnovnih životnih namirnica za pomoć porodicama Živković i Đorđević.

– Svaka pomoć dobro dođe a naročito saznanje da niste zaboravljeni rekli su nam, majka 11-toro dece Violeta Miljković iz Slatine i samohran otac Miroslav Đerđević iz Vratara.

Pored iznosa od po 10 hiljada dinara sportisti i dobrom učeniku Aksentiju Ivanoviću i svetosavskom đaku Tehničke škole, Draganu Ignjatoviću uručene su knjige i prigodni pokloni.

– Mnogo znači ako neko ceni vaš trud i rad, rekli su nam, a nagrada je podsticaj za dalje uspehe.

Susretu sa porodicama, u konferencijskoj sali Pokreta za promene dr Branislav Katančević, prisustvovali su predsednik skupštine grada Kruševca Dejan Srdić, gradski većnici Zoran Đorđević i Milomir Marinković i direktori preduzeća i javnih ustanova.

http://www.youtube.com/watch?v=fBsvq9YTGrY

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply