Sveštenici iz Svetog Djordja pričestili decu sa invaliditetom

centar_Duga

U Centru za osobe sa invaliditetom u Kruševcu, pastiri kruševačke crkve, posetili su i pričestili korisnike ove ustanove, na njihovu, radost ljudi koji organizovano brinu o njima i njihovih roditelja

centar_Duga

Po blagoslovu Episkopa kruševačkog Gospodina doktora Davida, koji je za Svetog Savu posetio korisnike Centra za osobe sa invaliditetom u Kruševcu, sveštenici Sabornog hrama, Svetog Velikomučenika Đorđa, pričestili su više od 20 korisnika ove ustanove.

Pastiri crkve su dužni da se staraju o duhovnom životu svih, a pogotovo dece sa invaliditetom koja nisu u mogućnosti sama da dođu do crkve, zato smo mi došli da ih pričestimo, družimo se i razgovaramo sa njima„, istakao je proto- prezviter stavrofor Lazar Jović, sekretar Episkopa kruševačkog.

Direktor Centra za osobe sa invaliditetom Saša Miladinović istakao je veliki značaj primanja Svete tajne pričešća.

Sakupili smo se ovde oko Svete tajne pričešća koja je jedinstvo Boga i čoveka, što mnogo znači za duhovni život svima, a pogotovo deci sa invaliditetom, koja su izuzetno srećna zbog primanja pričešća i nadam se da ćemo i ubuduće imati ovakva i slična okupljanja“ , rekao je Miladinović.

Zorica Simić, kao majka, bila je izuzetni srećna zbog dolaska sveštenika u „Dugu“.

Mogu samo da pohvalim ovakvu aktivnost i brigu crkve, jer naša deca zaista nisu u mogućnosti da čekaju dugo u crkvi da bi se pričestila. Izuzetno sam dirnuta gestom i srećna sam što su se deca pričestila„, rekla je mama Zorica.

Učenica 4- og razreda Viktorija Dragić, kao i njeni drugovi i drugarice, pričestila se i svima preporučila da to isto redovno čine.

Lepo se osećam nakon pričešća i svima buh preporučila da se redovno pričešćuju„, kroz osmeh je rekla Viktorija.

Pričešće, odnosno, telo i krv, Gospoda Boga, koje se uzima na otpuštenje grehova i život večni, biće, kako saznajemo i ubuduće upriličeno u Centru za osobe sa invaliditetom u Kruševcu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply