Sutra se zvanično menja vlast u Kruševcu – dr Katančevića izbacuju iz vlasti

KRUSEVAC Ко ће чинити власт у Крушевцу знаће се вечерас

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić najavio je da će večeras, na sastanku koalicionih partnera, biti doneta odluka ko će ubuduće činiti vlast u Kruševcu.

KRUSEVAC  Ко ће чинити власт у Крушевцу знаће се вечерас

 

Pitanje opstanka koalicije u Kruševcu otvoreno je nakon što je lokalni Pokret za promene (PZP), koji je u vlasti, pristupio Demokratskoj stranci, o čemu je potpisan sporazum između predsednika DS-a Dragana Đilasa i lidera Pokreta dr Branislava Katančevića.

U izjavi novinarima, gradonačelnik Kruševca danas je kazao da je koalicija u tom gradu napravljena sa Pokretom za promene i dodao da je njegov lični stav da potpisani sporazum predstavlja nepoštovanje izborne volje građana.

-Ako Dragan Đilas u Beogradu poziva na poštovanje izborne volje, zašto je ne poštuje u Kruševcu, kada je tako veliki legalista, upitao je Gašić i napomenuo da bi građani glasali za DS pre osam meseci, da su hteli tu partiju u vlasti.

On je istakao da ova koalicija ima većinu od 49 odbornika i bez Pokreta za promene, a na pitanje da li to znači da PZP više neće biti u vlasti, Gašić je pozvao novinare da „ne čitaju između redova“ i naglasio da će odluka o tome biti doneta večeras na sastanku.

-Žao mi je što u Pokretu za promene zbog ličnih interesa nisu prepoznali da ovaj brod ide u dobrom pravcu, naglasio je Gašić.

On je za sutra u 12 časova najavio pres konferenciju, kada će novinarima biti saopšteno ko će ubuduće činiti vlast u Kruševcu.

Pokret za promene je sa 16 odborničkih mandata deo vladajuće koalicije, koju još čine SNS, SPS-JS i DSS, koja ukupno ima 56 od 70 odbornika. U opoziciji je DS sa 12 odbornika (u međuvremenu su dva odbornika DS prešla u Zajedno za Srbiju).

Pokret je na lokalnim izborima osvojio 19 odborničkih mandata, a u međuvremenu su ga napustila tri odbornika, od kojih su dva prešla u Ujedinjene regione Srbije.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply