Na ovom ročištu kao svedok saslušana je Snežana Bojić koja je posle Marije prva javno govorila o seksualnom uznemiravanju bivšeg prvog čoveka opštine Brus. Ona je ovom prilikom rekla da se u Biblioteci zaposlila na osnovu poznanstva njenog oca sa Jeličićem.

– Kod njega u kacelariji sam bila samo jednom, ali je on dolazio više puta kod mene u Biblioteku. Kasnije mi je slao poruke neprimerene njegovim godinama. Krivičnu prijavu za uznemiravanje podnela sam nakon što je Marija Lukić izašla u javnost sa sličnim porukama, pre toga nisam smela – rekla je Snežana Bojić.

Odgovarajući na pitanja advokata optužbe Borivoja Bojovića, ona je rekla i da joj je Jeličić svojevremeno gurnuo ruku pod suknju, zbog čega je reagovao advokat odbrane zahtevajući izuzeće sudije Aleksandra Kocića jer je dozvolio ispitivanje koje nema veze sa slučajem, kao i da omogućava oštećenoj i njenom advokatu da „politizuju postupak“ i tako krši Zakon o krivičnom postupku.

Nakon što je predsednik suda odbio ovaj zahtev, nastavljajući svedočenje Snežana Bojić je istakla da sve SMS poruke koje je dobijala iz Jeličićevog telefona postoje u UKP.

– Kada mi je jednom zavukao ruku ispod suknje i pokušao da me poljubi, rekao je da je to naša mala tajna – dodala je Snežana. Doživela sam traume i morala sam da potražim lekarsku pomoć. Bila sam na psihijatriji, a sve sam prijavila i policiji.

– Sve što je rekle je laž – uzviknuo je Jeličić u sudnici.

Odbrana je potom zatražila da se uradi Snežanino psihijatrijsko veštačenje jer smatraju da nije bila sposobna da svedoči zbog terapija koje je koristila i pre susreta sa optuženim, dok je advokat oštećene Borović zahtevao isto veštačenje i za Jeličića.

– Svedokinja se ohrabrila i zajedno sa drugim ženama podnela prijavu. UKP ima sve transkripte poruka. Reč je o jednoj ozbiljnoj pojavi i zato sam i zatražio neuropsohijatrijsko veštačenje Jeličića zbog seksualnih devijacija – izjavio je Borivoje Borović.

Suđenje će biti nastravljeno 21. februara, a završna reč planirana je 6. marta ove godine.

Jeličić pred zgradom suda

PODRŠKA

ISPRED Osnovnog suda u Kruševcu i ovom prilikom su se okupile žene sa tansparentima u znak podrške Mariji Lukić i Jutkinim žrtvama. Nisu, međutim, izostale ni njegove pristalice, kao ni lider radikala Vojislav Šešelj.

– Tu sam da sprečim predstavnike američke ambasade da prisustvuju suđenju. Ne znam zašto su dolazili, ali ja ću biti brana budućim njihovim dolascima. A, maksimalna kazna za okrivljenog je 150.000 dinara i ništa – naglasio je Šešelj, dodajući da bi voleo da Jeličić uđe u redove SRS.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:844352-Zavukao-mi-je-ruku-pod-suknju-i-rekao-da-je-to-nasa-mala-tajna-Sokantno-svedocenje-na-sudjenju-Jutki