Studentski život u Beogradu, propale studentkinje često završe kao prostitutke, prostitutke u Kruševcu na tri lokacije!

beograđanka

ISPOVEST STUDENTKINJE IZ KRUŠEVCA: Dolazimo u BG na studiranje, a završimo kao prostitutke za 1.000 dinara! Najviše se priča o prostituciji u glavnom gradu, ali ona postoji i u manjim mestima. Zapravo, tamo gde se ljudi poznaju, zna se dobro ko se bavi prostitucijom, gde „radi“, kao i koja mu je tarifa.Tako se u Kruševcu ulična prostitucija odvija na tri lokacije: na zaobilaznici oko Kruševca kod Jasičkog mosta, kod Železničke stanice i na izlazu iz Kruševca kod mosta u Bivolju.

beograđanka

Noćne dame svoje usluge pružaju po iznajmljenim sobama, u žbunju, automobilima a cena se kreće od 1.000 do 2.000 dinara u zavisnosti od toga koji je tip usluge.

Pored uobičajnih mesta, prostitucija se obavlja i u stanovima i sobama koji se iznajmljuju baš za tu namenu. Ima dosta devojaka koje povremeno pružaju seksualne usluge odlaskom kod klijenta. Tako se u martu 2012. godine dogodio tragični incident kada je prostitutka G. M. (16) izbola i brutalno ubila penzionera Milana Ramića, prenosi Rasina.info.

Veliki broj devojaka iz Kruševca bavi se prostitucijom i u Beogradu. Lokacije na kojima se najčešće mogu naći su autoput Beograd – Niš kod “Plavog mosta” i , oko Železničke stanice. Sve one odlaze da studiraju, ali zbog teške porodične situacije, nemaštine i narkomanije završavaju na ulici.

Identitet makroa je uglavnom poznat policiji, ali nije u svakom trenutku moguće obezbediti neophodne dokaze za sud. Makroi rade u “svojim” reonima, jer je teritorija striktno podeljena. Između njih vladaju rivalstvo i stalni sukobi. Reč je o više puta osuđivanim osobama, sklonim nasilničkom ponašanju i drugim krivičnim delima, gotovo stoprocentno narkomanima.

Obećanja koja se dobijaju od strane primamljivih budućih “poslodavaca” završavaju se uglavnom tragično. Jednu takvu priču je ispričala devojka iz Kruševca u avgustu 2011. godine, koja je dobila ponudu da radi kao hostesa u klubu, a ispostavilo se da treba da radi kao striptizeta i prostitutka i to ni manje ni više nego na Kosovu.

prostitutka Foto: Profimedia

Prvo ih tuku i vezuju uzimaju dokumenta i prisilno ih siluju i sve to snimaju, a zatim pod pretnjom da će snimke pokazati porodici prisiljavaju na prostituciju. Lokacije na kojima se klubovi nalaze su izmedju Prištine i Kosovske Mitrovice, a vlasnici klubova plaćaju lokalnoj policiji “kako bi ih pustili da rade“.

Vikend prostitucija je takođe poslednjih godina veoma popularna tako da tokom vikenda devojke odlaze u druge gradove kao što je Novi Pazar gde rade po barovima, klubovima, raznim salonima za masaže i kvazi modnim kućama i agencijama.

Kao i sve ostalo pa i prostitucija ide u korak sa vremenom, pa tako na internetu možete naći bezbroj oglasa i brzo kontaktirati “laku damu” a posebno na socijalnim mrežama poput facebook-a ali o toj temi biće reči više u narednom periodu.

Činjenica je da su zakonodavne vlasti poslednjih godina uložile značajan napor kao i lokalna samouprava po ovom pitanju, ali je i istina da je to nedovoljno.

U našem zakonodavstvu odavanje prostituciji je prekršajno delo iz Zakona o javnom redu i miru. Sankcija je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do mesec dana. Za razliku od svojih “dama”, makroi podležu krivičnom gonjenju jer je posredovanje u vršenju prostitucije krivično delo, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju do tri godine. Krivično delo je i ustupanje prostorije radi obavljanja prostitucije.

Izvor: Srbija Danas com

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply