Stigao je novi kontejner za moderan TRETMAN MEDICINSKOG OTPADA u Opštoj bolnici Kruševac: Godišnje obrade 70 tona

U Opštu bolnicu u Kruševcu u četvrtak je pristigao moderan kontejner za odlaganje i transport medicinskog otpada

 Foto: S.Babović

KRUŠEVAC-U Opštu bolnicu u Kruševcu u četvrtak je pristigao moderan kontejner za odlaganje i transport medicinskog otpada. U kraljevačkoj firmi “Korali”, koja je donirala skladišni rezervoar navode da je njegov kapacitet 1,5 kubika otpada, kao i da je zbog nove konstrukcije i dizajna, isključena svaka zloupotreba odbačenog materijala.

Pre nego da se otpad transportuje do deponije,infektivni otpad se tretira u Regionalnom centru za tretman infektivnog medicinskog otpada, koji pri bolnici radi od 2008.godine.

– Naša ustanova se jedina u Rasinskom okrugu bavi tretiranjem ovog otpada, koji osim iz mreže državnog zdravstva, dolazi i iz privatne lekarske i stomatološke prakse-podvlači dr Vesna Stević-Gajić, direktorka bolnice.

Dnevno se doprema oko 300 kilograma otpada,a u toku godine preradi se više od 70 tona. Nakon skladištenja,pristupa se sterilizaciji, kako bi se kao bezbedan komunalni optad, dalje otpremio na deponiju.

U Regionalnom centru se svakodnevno prerađuje medicinski otpad iz zdravstvenih ustanova u Trsteniku, Brusu, Aleksandrovcu, Varvarinu, Ćićevcu, kao i iz Specijalne bolnice u Ribarskoj Banji i Specijalne bolnice “Merkur” u Vrnjačkoj Banji.

– Završili smo sve tehničke pripreme za postavljanje novog kontejnera i naš zadatak će biti da u dogovoru sa bolnicom obavljamo transport tretiranog otpada na regionalnu deponiju-predočava Snežana Radojković,direktorka JKP Kruševac.


Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:864891-Moderan-TRETMAN-MEDICINSKOG-OTPADA-u-Opstoj-bolnici-Krusevac-Godisnje-obrade-70-tona-sada-stigao-i-nov-kontejner-FOTOVIDEO

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply