STANJE NA REKAMA: Povukla se Ribarska, Zapadna i Južna Morava u porastu

STANJE NA REKAMA: Povukla se Ribarska, Zapadna i Južna Morava u porastu

poplave

Ribarska reka, koja se u selu Kaonik izlila na deset hektara oranica, povlači se, a Zapadna i Južna Morava su u porastu, ali za sada ispod nivoa redovne odbrane od poplava, rečeno je agenciji Beta u Štabu za vanredne situacije u Kruševcu. Od juče do danas u Kruševcu je palo oko 15 litara kiše po metru kvadratnom, vode drugog reda su u koritima i u blagom opadanju, Zapadna i Južna Morava su u porastu, trenutno su ispod nivoa redovne odbrane od poplava, a očekuje se da će nastaviti da rastu tokom dana i sutra – naveo je zamenik Štaba za vanredne situacije Dušan Todorović.

Zapadna Morava je, prema podacima Štaba, u podne bila na 154 centimetra, u Jasici je od juče porasla za metar, a redovna odbrana od poplava je na 350 centimetara, dok je Južna Morava na 243 centimetra kod Mojsinja, a redovna odbrana od poplava je na 280 centimetara.

OPET VODA PRETI: Zapadna Morava se izlila, Toplica ubrzano raste!

Poplave u Srbiji Foto: Profimedia/ilustracija

Rasina je na ulazu u jezero Ćelije u blagom opadanju, sa jučerašnjih 228 na 198 centimetara, ispod brane korito je puno, a ima delimičnog izlivanja u nižim delovima oko korita.

Prema navodima Štaba juče je intervenisano na Trmčarskoj, Kobiljskoj, Petinskoj i Ribarskoj reci, Garskom i potoku Bunarac, gde je urađeno „odgušenje od pet ambalaže i drvne mase“, dok ekipe danas rade u kruševačkim selima Golovode i Koševi.

Izvor: Tanjug

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply