ŠTAB za vanredne situacije u Kruševcu poooštrio je mere u borbi protiv epidemije Korona virusa, za vikend će raditi manje prodavnice i kiosci, dostavljači hrane, apoteke, ordinacije, laboratorije i pumpe!

POOŠTRENE MERE: U Kruševcu non-stop rade samo ordinacije, apoteke, laboratorije i pumpe!

ПООШТРЕНЕ МЕРЕ: У Крушевцу нон-стоп раде само ординације, апотеке, лабораторије и пумпе!

Foto: S. Babović

ŠTAB za vanredne situacije u Kruševcu poooštrio je mere u borbi protiv epidemije KOVID-19 u skladu sa preporukama Republičkog Kriznog štaba.

Najveće restrikcije odnose se na rad ugostiteljskih objekata: kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i drugi objekti, neće raditi od petka, u 17 časova, do ponedeljka, u pet časova ujutru bez izuzetka.Tokom radne nedelje njihovo radno vreme biće od pet do 17 sati. Ista pravila važiće i za tržne centre, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, kazina, dečje igraonice,kao i frizerske i kozmetičke salone, salone za negu lepote,kao i teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, balon-sale za fudbal, košarku, tenis i druge sportove.

Manje vremensko ogrnaičenje odnosi se na rad bioskopa, pozorišta, muzeja i galerija,koji mogu da rade svakog radnog dana, kao i vikendom, do 17 sati. Pijace će raditi radnim danima od pet do 17 sati, a vikendom od šest do 15 sati.Svakodnevni rad, ali do 21 čas dozvoljen je restoranima i barovima u okviru hotela i privatnih smeštaja,ali usluživanje se odnosi jedino na registrovane,prijavljene goste.

– Ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Kruševca dozvoljeno je da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost-stoji u odluci kruševačkog Štaba.-Ograničava se rad objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara, stolara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i drugi objekti, gde se ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi svakog dana, do 21 čas.

Non-stop mogu da rade apoteke, benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva), privredni i proizvodni subjekti, kao ordinacije i laboratorije na teritoriji Kruševca, koje pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/941932/poostrene-mere-krusevcu-non-stop-rade-samo-ordinacije-apoteke-laboratorije-pumpe

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply